-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 19

Šiemet Rokiškyje bus pradėtas statyti baseinas – projekto vertė siekia beveik milijoną eurų

Dešimtmečio kalbos apie baseino Rokiškyje būtinybę pagaliau tampa realybe –šiemet bus pradėtas statyti Sveikatingumo, rekreacijos ir sporto kompleksas. Konkursą jį statyti laimėjo organizacijos, dirbančios pagal jungtinę sutartį. Jei pažadai pildysis, plaukimo mėgėjai baseino gali tikėtis 2017-aisiais. Nuo lankytojų skaičiaus priklausys, kiek lėšų jam išlaikyti kasmet turės skirti Rokiškio savivaldybė.
Plaukimo varžybos
Baseinas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Rokiškis Baseinas

Sutartis – paskutinę vasaros dieną

Kas iš rangovų konkrečiai laimėjo, kol kas viešai neskelbiama. „Rugpjūčio 31 d. jų atstovai yra pakviesti pasirašyti sutartį su savivaldybe. Kol kas dar yra apskundimo galimybė“, – sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Velykis.

Dar šiemet iš Valstybės investicijų programos rokiškėnai sporto komplekso statybai turės įsisavinti 145 tūkst. eurų. Kitais metais planuojama įsisavinti kelis kartus daugiau – apie 800 tūkst. eurų.

Kokie darbai bus pradėti šiemet? Anot R. Velykio, pasirašius sutartį, statybininkai spręs, ką padaryti, ir greičiausiai pradės nuo komunikacijų. „Darbų eiliškumas – ne mūsų kompetencija“, – sakė direktoriaus pavaduotojas. 

Ir suaugusiems, ir vaikams

Priminsime, kad Rokiškio savivaldybės užsakymu UAB „Šiltas namas“ projektuotojai laisvoje teritorijoje tarp Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinio ir Vilties gatvės socialinio namo suprojektavo  Sveikatingumo, rekreacijos ir sporto kompleksą.

Jame numatyta įrengti 25 m ilgio, 4 takų baseiną su persirengimo kambariais, 5 pirčių kompleksą, baseinėlį vaikams, sūkurinę vonią. Naujajame pastate numatytos ir komercinės patalpos – sporto prekių parduotuvė, kavinė ir vandens baras. Vaizdas iš jų atsivers į baseiną.

Bendra projekto vertė – apie 3 mln.766 tūkst. eurų (13 mln. Lt). 

Priklauso nuo valdžios darbo

Kada galėsime maudytis naujame baseine? R. Velykis sakė, jog tai priklauso nuo valdžios darbo.

Dar šiemet iš Valstybės investicijų programos rokiškėnai sporto komplekso statybai turės įsisavinti 145 tūkst. eurų

„Jei Vyriausybė normaliai padirbės, būtų gražu, kad 2017 m. pabaigai baseinas būtų baigtas. Tai – geriausiu atveju“, – sakė pavaduotojas. Jis priminė kaimyninių baseinus turinčių savivaldybių patirtį, kad „be dotacijų baseinai neišgyvena“ – nei Anykščių, nei Pasvalio.

Tačiau šiandien R. Velykis dar neprognozuoja, kiek lėšų kasmet naujam sporto kompleksui išlaikyti turės skirti savivaldybė. Jo žodžiais, sveikatingumas ne visuomet įvertinamas pinigais. „Apie pinigus sudėtinga pasakyti, nes dalis rokiškėnų dabar važiuoja į Anykščius, Pasvalį. Kai bus baseinas, jie nebeišvažiuos, bet vargu ar pas mus atvažiuos iš kitur. Kuo lankytojų mažiau, tuo didesnė reikalinga dotacija“, – svarstė pašnekovas.

Apie kaimynų patirtį 

O kol baseino neturime, dauguma rokiškėnų važiuoja maudytis į kaimyninius rajonus. Priminsime, ką „Gimtajam Rokiškiui“ sakė Anykščių baseiną administruojančios VšĮ „Sveikatos oazė“ vadovė Sonata Veršelienė, kurios klausėme apie jų patirtį eksploatuojant ir išlaikant baseiną.  

Pašnekovė sakė, jog baseinas Anykščiuose gyvuoja 20 m. Anksčiau jis priklausė Anykščių technologijos mokyklai, prieš 11 m. jį savo žinion perėmė VšĮ „Sveikatos oazė“. Šiuo metu dalininkai yra du – jau minėta mokykla ir Anykščių savivaldybė.

Kada galėsime maudytis naujame baseine? R. Velykis sakė, jog tai priklauso nuo valdžios darbo

„Be savivaldybės remiamų programų baseinas neišgyventų: mes mokome vaikus plaukti, vyksta treniruotės, varžybos“,– sakė S. Veršelienė. Tačiau kita pusė pinigų uždirbama iš paslaugų su pirtelėmis, sukūrinėmis voniomis ir panašiais malonumais. Finansinė situacija, vadovės teigimu, metų pabaigoje ne visada yra gera, bet viešąjį interesą tenkinanti įstaiga nėra pelno siekianti organizacija.

„Mūsų prioritetas yra sportas – turime tarptautiniams poreikiams pritaikytą baseiną“, – sakė pašnekovė. Ji priminė, kad rengiant tarptautines varžybas į rajoną atvažiuoja nemažai žmonių iš užsienio šalių, o tai pliusas rajonui, nes sportininkai ir jų palydos čia gyvena, maitinasi.  

S. Veršelienė pastebėjo, kad aplinkinių rajonų – Utenos, Molėtų, Rokiškio, Kupiškio – gyventojų į Anykščių baseiną atvažiuoja netgi daugiau nei ateina anykštėnų. Kaina, pašnekovės manymu, tikrai prieinama – 4-5 asmenų šeima gali išsiversti ir su 30 Eur. Pašnekovės nuomone, baseinas – viena  iš pramogų lankant turistines miesto vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius