-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 30

Socialdemokratų lyderį Algirdą Butkevičių neramina partijos perspektyvos Vilniuje

Socialdemokratų (LSDP) pirmininką Algirdą Butkevičių neramina partijos galimybės 2012 metų Seimo rinkimuose pasiekti gerų rezultatų Vilniuje.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šeštadienį vykstančiame LSDP suvažiavime susirinkusiems partiečiams jis teigė, kad vasarį vykusius savivaldos rinkimus laimėjo socialdemokratai, tačiau kartu pabrėžė, jog didžiuosiuose šalies miestuose partijos pozicijos nėra pakankamai stiprios.

„Itin neramina padėtis didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. (...) Šių skyrių vadovybėms reikia parengti veiklos strategiją, aiškius planus, kaip geriau būtų galima pristatyti mūsų partijos programą, jos veiksmus žmonėms. Būtent nuo to ir priklauso tvarūs rinkimų rezultatai“, – sakė A.Butkevičius.

„Štai didžiausias Lietuvoje bei sparčiai augantis Vilniaus skyrius gavo tik 7,08 proc. rinkėjų balsų, mūsų trumpoką sąrašą palaikė vos 13,6 tūkst. rinkėjų. Ar galime tikėtis gerų rezultatų 2012 metų rinkimuose, jei nebus padaryta rimtų išvadų? Vargu“, – kalbėjo LSDP pirmininkas.

Pasak jo, „bėdos ištinka tuos skyrius, kurių vadovai neįsiklauso į kritiką, yra arogantiški, nemoka bendrauti su žmonėmis“.

Skaitydamas pranešimą didžiausios opozicinės partijos lyderis taip pat kritikavo valdančiuosius konservatorius ir liberalizmo ideologiją.

„Lietuva du dešimtmečius, nepriklausomai, kas buvo valdžioje, labai stipriai buvo veikiama liberalizmo ar neoliberalizmo ideologijos. (...) Neoliberalizmas atneša daugiau sumaišties ir socialinės poliarizacijos negu pažangių socialinių sprendimų“, – dėstė A.Butkevičius.

LSDP suvažiavime vėliau bus renkamas partijos pirmininkas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius