-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 24

Socialdemokratai laukia nuoširdžios Dariaus Mažinto išpažinties, bet viceministru jo nebemato

Lietuvos socialdemokratų partija neskuba atsikratyti įtarimų dėl nebaigtos vidurinės ir nelegalių studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje sulaukusio buvusio kultūros viceministro Dariaus Mažinto. Jo narystė partijoje nestabdoma bent iki kol bus baigtas antradienį Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyboje pradėtas tyrimas. Tiesa, partija D.Mažinto istoriją seka akylai ir tikisi, kad bent bendražygiams buvęs viceministras išdrįs papasakoti visą tiesą.
Darius Mažintas
Darius Mažintas / BFL nuotr.

„Kol kas narystės sustabdymo tikrai nesvarstome, nes neturime jokios informacijos iš jokių teisėsaugos institucijų apie pradėtą ikiteisminį tyrimą. Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pradėtas tyrimas nėra kriminalinis, o pas mus pagal Statutą yra numatyta, kad mes iškart stabdome narystę tais atvejais, kai yra pateikti įtarimai pagal Baudžiamąjį kodeksą“, – paaiškino Lietuvos socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Juras Požela.

Jis neslepia šiek tiek nusivylęs, kad iki šiol D.Mažintas dėl jam mestų kaltinimų deramai nepasiaiškino nei žiniasklaidai, nei partijos bičiuliams.

Manau, kad jis turėtų atvirai pasakyti savo bičiuliams, kokia yra situacija, – sakė J.Požela.

„Kol kas jis nėra paaiškinęs tos situacijos. Mano žiniomis, jis yra nuo šiandien išvykęs ir grįš kitos savaitės pradžioje. Tuomet mes prašysime papasakoti viską, kaip yra, nes mums patiems reikia aiškumo. Manau, kad būtų gerai gauti iš Dariaus aiškesnę jo poziciją, išgirsti jo tiesą. Manau, kad jis turėtų atvirai pasakyti savo bičiuliams, kokia yra situacija. Manau, jam tai tik padėtų, nes niekas nekvestionuoja jo, kaip talentingo pianisto, gabumų, bet šis šešėlis yra nereikalingas“, – 15min.lt sakė J.Požela. 

Iki šiol D.Mažintas partijai, kaip ir žiniasklaidai, tvirtino, kad istorija su galimai padirbtu vidurinės mokyklos atestatu yra provokacija.

Ieškoti naujo kultūros viceministro neskuba

Kad ir kaip pasibaigtų ši istorija, iš kultūros viceministro pareigų penktadienį pasitraukęs D.Mažintas, ko gero, į šias pareigas nebegrįš. Socialdemokratai kol kas dar neturi kito kandidato į šias pareigas, tačiau neslepiama, kad jis bus surastas per kelias savaites – dar iki tol, kol bus baigti tyrimai dėl D.Mažinto atestato ir dėl galimai supainiotų viešųjų ir privačių interesų.

Pats D.Mažintas aiškino, kad pasitraukia iš posto dėl to, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pradėjo aiškintis, kodėl jis, dar būdamas kultūros viceministru skyrė paramą savo įkurtos įstaigos projektams.

Tuomet jis neatmetė, kad pasibaigus tyrimui, galėtų grįžti į postą Kultūros ministerijoje. Tačiau socialdemokratų partija greičiausiai naują viceministrą ras anksčiau. Ir tai nebus D.Mažintas.

15min.lt rašė, kad D.Mažintą konservatorius Vytautas Juozapaitis įtaria suklastojus vidurinės mokyklos baigimo atestatą.

Jis išsiaiškino, kad buvęs viceministras stodamas mokytis į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją pateikė Vilniaus Santaros vidurinės mokyklos baigimo atestatą. Tačiau šios mokyklos archyvuose jokios informacijos apie moksleivį D.Mažintą nerasta.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba antradienį pradėjo tyrimą dėl galimai neteisėtų D.Mažinto studijų. Kiek laiko jis gali užtrukti, Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus patarėja Loreta Tauginienė prognozuoti nesiryžo. Pasak jos, šiuo atveju teks surinkti nemažai duomenų iš įvairių institucijų.

Į teisėsaugą dėl galimai suklastoto atestato kol kas niekas nesikreipė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius