Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 02

Socialinei paramai papildomai bus skirta beveik 84 mln. litų

Savivaldybėse trūkstant lėšų socialinėms išmokoms ir paramai moksleiviams, šiandien Vyriausybė nutarė ir papildomai skyrė 83,684 mln. litų.
Pinigai
Pinigai. / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Socialinėms išmokoms ir kompensacijoms papildomai būtų skirta 75,584 mln. litų, socialinei paramai mokiniams – 7,1 mln. litų, teigiama pranešime spaudai.

Vilniaus miestui planuojama skirti apie 9 mln. litų, Kaunui per 7 mln., Alytui per 5 mln. litų. Daugiau kaip po 4 mln. litų papildomų lėšų turėtų gauti Klaipėdos miesto, Panevėžio miesto bei Vilniaus rajono savivaldybės. Papildomos lėšos socialinei paramai skirtos ir kitoms savivaldybėms. Papildomos lėšos būtų gautos daugiau nei 58 mln. litų sumažinant valstybės skolos valdymo išlaidas ir 25 mln. litų paimant iš Lietuvos planuojamų įnašų į Europos Sąjungos ir tarptautines finansų organizacijas.

Socialinei paramai ir kompensacijoms mokėti šiemet buvo numatyta skirti 380,754 mln. litų, o socialinei paramai mokiniams teikti – 122,702 mln. litų. Tačiau augant nedarbui ir mažėjant gyventojų pajamoms, sparčiai didėja socialinės paramos gavėjų skaičius, todėl savivaldybėms ir skirtos papildomos lėšos.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius