-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 02 /12:38

Sostinės liberalai pašalino iš frakcijos Lietuvą pasiuntusį Marką Adamą Haroldą

„Pi..u tave, Lietuva“ socialiniame tinkle pareiškusį britą Marką Adamą Haroldą ketvirtadienį sostinės liberalai išmetė iš frakcijos. Po posėdžio Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Vincas Jurgutis sakė, kad to paprašė pats M.A.Haroldas.
Markas Adamas Haroldas
Markas Adamas Haroldas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nors buvo manoma, kad frakcijos posėdyje dalyvaus ir pats britas, tačiau jis nepasirodė, prieš tai frakcijos nariams pranešęs, kad negali atvykti dėl asmeninių priežasčių.

M.A.Haroldas nėra Liberalų sąjūdžio narys, todėl liberalai už nesuvaldytą liežuvį neturi jo kaip kitaip nubausti.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Posėdžio akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Posėdžio akimirka

„Noriu nuoširdžiai atsiprašyti Lietuvos, lietuvių, kuriuos įžeidė šis mano pasisakymas. Noriu atsiprašyti ir pasakyti, kad panaudojau netinkamus žodžius, todėl siūlau frakcijai šalinti mane. Aš daug pasimokiau iš šios klaidos, kuri paskatins mane dar sunkiau dirbti Vilniaus miesto taryboje, ir savo darbais, o ne kalbomis, įrodyti tinkamumą eiti šias pareigas“, – prieš posėdį socialiniame tinkle rašė jis.

V.Jurgutis spėjo, kad šalinamas iš frakcijos M.A.Haroldas pasiprašė pats, galbūt nujausdamas, kad tokį sprendimą priims liberalai.

V.Jurgutis spėjo, kad šalinamas iš frakcijos M.A.Haroldas pasiprašė pats, galbūt nujausdamas, kad tokį sprendimą priims liberalai.

„Nusprendėme šalinti, nes toks elgesys nederamas politikui, parodyta nepagarba Lietuvos žmonėms. Tai nesuderinama nei su tarybos nario pareigomis, nei su Liberalų sąjūdžio vertybėmis“, – teigė V.Jurgutis.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vincas Jurgutis
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vincas Jurgutis

Jis pabrėžė, kad toks sprendimas priimtas dėl nepagarbių žodžių apie Lietuvą, bet tikrai ne dėl kartu tame pačiame įraše „Facebook“ išsakytų idėjų.

Faceboook.com nuotr. /M.A.Haroldo pareiškimai socialiniame tinkle
Faceboook.com nuotr. /M.A.Haroldo pareiškimai socialiniame tinkle

„P..au tave, Lietuva. Įteisinkite gėjų santuokas ir priimkite 1000 pabėgėlių dabar. Dabar. Kodėl? Nes net jei jums nepatinka ši mintis, tai yra teisinga. Ir tai – labai gera reklama. Norite geresnės reklamos? Jūs jos negalite sau leisti“, – taip socialiniame tinkle pareiškė dešimtmetį Lietuvoje gyvenantis britas M.A.Haroldas.

Pirmasis sakinys sukėlė didelį žmonių pyktį, šią ugnį teko gesinti sostinės merui Remigijui Šimašiui.

Vėliau Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis pareiškė, kad tai – chamiškas elgesys. „Man susidaro įspūdis, kad yra atsiradę žmonių socialiniuose tinkluose, kurie yra praradę realybės pojūtį – gyvena virtualioje erdvėje ir visiškai nesiorientuoja realybėje ir leidžia sau kur kas daugiau, nei galėtų leisti realiam gyvenime“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius