Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 06 22

STT sulaikė Generalinės prokuratūros prokurorą (papildyta generalinio prokuroro komentaru 13.37 val.)

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokurorą Eriką Vaitekūną.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vėlų pirmadienio vakarą jis atvežtas į Vilniaus areštinę ir uždarytas esą todėl, kad buvo sučiuptas su įkalčiais, kai paėmė kyšį.

Papildyta 9.58 val. Kaip praneša Generalinė prokuratūra, pirmadienį STT gautas pranešimas, kad E.Vaitekūnas už kardomosios priemonės – suėmimo pakeitimą švelnesne kardomąja priemone (užstatu) iš įtariamojo reikalauja kyšio. Tą pačią dieną generalinis prokuroras pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pirmadienį E.Vaitekūnas buvo sulaikytas, kai pareiškėjas jam perdavė 30 tūkst. litų.

Generalinis prokuroras dėl E.Vaitekūno galimo kyšininkavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pirminiai tyrimo veiksmai atlikti glaudžiai bendradarbiaujant prokurorams ir STT pareigūnams. Ikiteisminis tyrimas atliekamas Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente. Sudaryta tyrimo grupė iš prokurorų ir STT pareigūnų.

Papildyta 11.45 val.: Dėl galimo kyšininkavimo sulaikyto E.Vaitekūno kardomosios priemonės klausimas bus išspręstas artimiausiu metu.

Tai žurnalistams antradienį pranešė Generalinės prokuratūros prokuroras Mindaugas Dūda. Tačiau jis neatskleidė, ar prokurorai patys prašys teismo suimti E.Vaitiekūną kokiam nors laikui, praneša naujienų agentūra BNS.

„Savaime suprantama bus išspręstas kardomosios atsakomybės klausimas, ar ją skirti, o jei skirti, tai kokią būtent, šio termino – 48 val. nuo sulaikymo pradžios – rėmuose. (...) Niekada nesakiau, kad bus kreipiamasi dėl suėmimo, galbūt bus kreipiamasi, galbūt ne", – BNS sakė prokuroras.

Papildyta 13.37 val. Generalinis prokuroras Darius Valys Seime žurnalistams sakė, kad sprendimas dėl kardomosios priemonės E.Vaitiekūnui taikymo greičiausiai bus priimtas dar antradienį. D.Valys sakė, jog žinoma, kas buvo asmuo, iš kurio gauta informacija, kuria remiantis E.Vaitiekūnas buvo sulaikytas.

„Pareiškėjas aiškus. Asmens pareiškimą gavome šeštadienį“, – sakė generalinis prokuroras. Jis teigė „vienareiškmiai neigiamai“ vertinąs šią istoriją.

E.Vaitiekūnas jau nušalintas nuo pareigų. Pasak D.Valio, kol kas nėra duomenų, kad dėl panašių aplinkybių gali būti sulaikyta daugiau Generalinės prokuratūros darbuotojų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius