-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 29

STT vadovas: kyšių daugės, bet ne dėl blogo mūsų darbo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kritikuoja STT darbą ir pabrėžia, kad ši tarnyba galėtų dirbti efektyviau.
Žimantas Pacevičius
STT direktorius Žimantas Pacevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tai šalies vadovė per savo atstovą spaudai Liną Balsį perdavė po susitikimo su STT vadovu Žimantu Pacevičium. „Nors STT veikia, bet nėra tokia, kokia galėtų būti. Prezidentės nuomone mažėja ir baigtų bylų skaičius, taip pat ne viskas yra gerai ir pačioje tarnyboje“, – kalbėjo L.Balsys.

Mes pagal savo pajėgumą ir turimas lėšas dirbame tikrai efektyviai, – po susitikimo teisinosi Žimantas Pacevičius.Esą prezidentė patarė sunkmečio laikotarpiu, kai mažėja finansavimas, STT tiksliau apsibrėžti savo veiklos prioritetus ir turimas lėšas bei pajėgumą išnaudoti efektyviau ir operatyviau. Ji pabrėžė, kad daugiau dėmesio turi būti skiriama kovai su korupcija savivaldybėse bei kitose įstaigose, esančiose arčiausiai gyventojų.

STT vadovas teisinosi

STT vadovas pritarė, kad kritika yra teisinga, tačiau ne visa. „Ne vien tik STT atsako už korupciją. Mes pagal savo pajėgumą ir turimas lėšas dirbame tikrai efektyviai“, – po susitikimo teisinosi Ž.Pacevičius. Anot jo, viena iš vešančios korupcijos priežasčių – Seimo priimta, bet kol kas realiai nefunkcionuojanti Nacionalinė kovos su korupcija programa.

STT vadovas įsitikinęs, kad ateinančiais metais lėšų jo vadovaujamai tarnybai bus skiriama mažiau, tačiau teigia, kad tokiu atveju efektyviai dirbti bus dar sunkiau.

„Korupcijos tyrimai brangūs, reikalauja daug lėšų. Reikia ir važinėti, ir techniką pirkti. Bus sudėtinga dirbti, jei lėšų sumažės“, – kalbėjo Ž.Pacevičius. Pasak jo, teks atsisakyti smulkių (pvz. – vieno žmogaus kyšininkavimo) atvejų ir apsiriboti stambiomis bylomis.

Korupcija augs

Pasak Ž.Pacevičiaus, artimiausiu metu korumpuotų valdininkų ar pareigūnų padaugės, tačiau ne vien dėl sumažėjusio STT aktyvumo, bet dėl besiklostančios kriminogeninės ir socialinės situacijos.  Vienas ženklų – didėjantis kyšininkavimo atvejų skaičius kelių policijoje.

Šiuo metu Lietuva yra viena labiausiai korumpuotų ES valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius