Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 01

STT vadovas Žimantas Pacevičius neigiamai vertina Dainiaus Kreivio manevrus

Ūkio ministro Dainiaus Kreivio sprendimas viešai pateikti pažymą, kurioje esą užfiksuotas spaudimas, kurį ministras patyrė dėl viešųjų pirkimų, nebuvo teisingas. Tokia pažyma turėjo būti pateikta neviešai, įsitikinęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Žimantas Pacevičius.
Žimantas Pacevičius
Žimantas Pacevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Kai dėl tokių dalykų kreipiamasi per viešumą, aš tai visada vertinu neigiamai. Per dešimties metų istoriją buvo panašių atvejų, kai kažkas tokius dalykus pirmiausiai viešino per laikraštį. (...) Kai ši istorija jau iškilo į viešumą, apie perspektyvius tyrimus kalbėti nebegalime“, – antradienį prezidentūroje žurnalistams sakė STT vadovas.

Jis patvirtino susitikęs ir su šalies vadove Dalia Grybauskaite, nors šis susitikimas prezidentės darbotvarkėje nurodytas nebuvo. Paklaustas, apie ką kalbėjo su prezidente, Ž.Pacevičius tvirtino pasveikinęs ją su gimtadieniu. „Šiandien visų pirma Jos Ekscelencija turi šventę“, – sakė STT vadovas.

Paklaustas, ar D.Kreivys į STT kreipėsi neviešai, Ž.Pacevičius sakė, kad tais atvejais, kai žmonės į tarnybą kreipiasi neviešai, reiškia, kad jie nenori būti paviešinti, taigi STT jų neviešina. Vis dėlto Ž.Pacevičius pridūrė, kad jo vadovaujama tarnyba D.Kreivio pareiškimo nebuvo gavusi.

Tuo tarpu paklaustas, ar ūkio ministro pateiktą pažymą galima vertinti kaip oficialų dokumentą, Ž.Pacevičius pabrėžė, kad dokumentas nėra pasirašytas. „Kaip pavadinsi, taip nesugadinsi. Dokumente parašyta, kad tai „pažyma“, taigi gali būti ir pažyma. Tačiau nėra parašo, todėl sunku sakyti. Gal paaiškės, kad tai ne jo rašyta“, – sakė Ž.Pacevičius.

Pasak jo, pirmiausiai planuojama susitikti su pačiu ministru ir „pasitikslinti kai kurias aplinkybes“. „Jeigu bus pagrindas, bendradarbiaudami su Generaline prokuratūra darysime sprendimus.“

STT vadovas taip pat teigė, kad dokumente nurodytos patirtos spaudimo datos vien praėjusiais metais neapsiriboja.

Dėmesio ministras sulaukė, kai Europos Sąjungos parama mokyklų renovacijai buvo skirta iš dalies jo motinos valdomai įmonei „Specializuota komplektavimo valdyba“. Pats D.Kreivys teigė, kad prieš jį pradėta šmeižto kampanija.

Pirmadienį D.Grybauskaitei susipažinus su minėta pažyma, jos atstovas spaudai Linas Balsys žurnalistams sakė, esą tai yra „raštas, kuris buvo pateiktas be jokio oficialaus patvirtinimo ir kuriame tėra išvardyti faktai apie ūkio ministro patirtą spaudimą. Tačiau šis raštas neturi nieko bendra su tais faktais, kurie iškelti į viešumą dėl ministro viešųjų ir privačių interesų painiojimo“.

Tuo tarpu premjeras A.Kubilius nuosekliai reiškia paramą ūkio ministrui ir jį gina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius