-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 28

Sujudo dėl užtrukusių medikų atlyginimų

Ligoninės, kurioms vėluoja atsiskaitymai, pinigų gali sulaukti anksčiau nei iki vasario 1-os dienos, tai antradienį užtikrino Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas. Anot jo, dėl susiklosčiusios „sunkios ligoninių padėties“ lėšos iš Valstybinės ligonių kasos joms bus pervestos sparčiau.
Medikai
Medikai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Algis Čaplikas

Susitikime su Valstybinės ligonių kasos atstovais ministras nutarė paankstinti lėšų pervedimą gydymo įstaigoms, tačiau perspėjo, kad ligoninės turėtų „atidžiau planuoti“ savo finansus.

„Anksčiau gydymo įstaigos lėšas gaudavo avansu, tačiau dabar tai vargiai įmanoma, nes sulėtėjęs mokesčių surinkimas. Pagal įstatymą ligonių kasos lėšas ligoninėms privalo pervesti per 30 dienų, tad jokio vėlavimo ar vilkinimo nėra, tiesiog nebemokami avansai. Kadangi yra nemažai ligoninių, kuriose dėl šios priežasties susidarė sunki situacija, Valstybinė ligonių kasa visas lėšas gydymo įstaigoms perves iki vasario 1 dienos“, – sakė A.Čaplikas.

Pasak jo, ligoninių vadovai medikų atlyginimams turėtų teikti prioritetą ir lėšas planuoti taip, kad šie nevėluotų.

Suskubs sumokėti

Respublikinės tuberkuliozės ir infekcinių ligų universitetinės ligoninės direktoriaus Arvydo Šilio teigimu, vėluojančius atlyginimus ligoninė medikams planuoja pervesti jau šiandien. „Papildomai kreipėmės į Teritorinę ligonių kasą, jie žadėjo pervesti lėšas. Tikiuosi, jog šiandien jau galėsime atsiskaityti su medikais“, – sakė A.Šilys.

Pasak jo, medikų algos vėlavo dėl pasikeitusios pavedimų tvarkos.

„Pranešimą, kad nuo šiol lėšos nebebus mokamos avansu, iš Valstybinės ligonių kasos gavome lapkritį, o tam, kad persiorientuotume ir kitaip planuotume finansus, reikia bent 2–3 mėnesių. Planuosime atlyginimų mokėjimą taip, kad pirmiausia juos gautų mažiausiai uždirbantys – slaugės, seselės, tuomet gydytojai“, – aiškino A.Šilys.

Tačiau jis neatmeta galimybės, kad atlyginimai už sausio mėnesį taip pat gali vėluoti.
Vilniaus teritorinės ligonių kasos direktorius Vytautas Mockus patvirtino, jog kasa vakar atliko pavedimus.

„Niekas pinigų neužlaiko – kai tik gauname lėšas iš Valstybinės ligonių kasos, tuoj pervedame. Vakar pavedimai buvo padaryti visoms Vilniaus ligoninėms, manau, šią savaitę galėsime pervesti dar dalį lėšų“, – sakė V.Mockus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius