Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 10

Šv. Mišias už Lenkijos prezidentą Vilniaus arkikatedroje sutrikdė išpuolis (nuotraukos)

Šeštadienį Vilniaus arkikatedroje buvo aukojamos gedulingos Šv.Mišios už žuvusį Lenkijos prezidentą Lechą Kaczynskį ir kitus žuvusiuosius per aviakatastrofą netoli Smolensko.
Vilniaus arkikatedroje aukojamos gedulingos Šv. Mišios
Vilniaus arkikatedroje aukojamos gedulingos Šv.Mišios. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mišias aukodamas kardinolas Audrys Juozas Bačkis linkėjo, kad tikėjimas amžinuoju gyvenimu paguostų žuvusiųjų artimuosius, o tikinčiuosius paragintų gyventi su viltimi.

„96 mūsų broliai ir seserys Kristuje iškeliavo pas Viešpatį palikdami skausmo ištiktus artimuosius, Lenkijos tautą ir viso pasaulio bei Bažnyčios bendriją. Ypač meldžiame Jėzaus paguodos visai Lenkijos tautai, kuri gedi savo žuvusiųjų. Bendra malda tepadės mums visiems šią sunkią valandą išgyventi brolišką solidarumą ir nuoširdžią užuojautą“, – kalbėjo kardinolas.

Šv.Mišias, kuriose dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, premjeras Andrius Kubilius ir daugybė kitų Lietuvos politikų bei visuomenės veikėjų, sutrikdė vieno jaunuolio išpuolis. Per patį gedulingų pamaldų vidurį priešais altorių išbėgo jaunas vyras. Jis ėmė visa gerkle šūkauti ir neadekvačiai elgtis.

Incidentas truko vos kelias sekundes, tačiau jį galėjo matyti visi pamaldas per nacionalinę televiziją stebintys Lietuvos žiūrovai. Prie triukšmaujančio jaunuolio žaibiškai pribėgo du Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai. Jie besispyriojantį ir vis dar šūkaujantį jaunuolį išvilko iš arkikatedros.

Ištemptas laukan chuliganas buvo perduotas netoliese esantiems policijos patruliams, o šie jį nuvežė į sostinės 3-iąjį policijos komisariatą. Pasak policijos pareigūnų, su jaunuoliu, kuriam yra apie 20 metų, sunku susikalbėti. Jo elgesys per pamaldas įvertintas kaip viešosios tvarkos pažeidimas. Sprendžiama, kaip kvalifikuoti jo poelgį – pagal Administracinių teisės pažeidimų ar Baudžiamąjį kodeksą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius