Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 09

Sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos būklė gerėja, bet išlieka sunki

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose dėl ūminio pankreatito gydomo sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Juro Poželos būklė gerėja, tačiau tebėra sunki. Jis tebegydomas intensyvios terapijos skyriuje. Socialdemokratai tikisi, kad J.Požela pasveiks ir po rinkimų vėl galės grįžti į darbus, todėl nebraukia jo iš kandidatų sąrašo.
Juras Požela
Juras Požela / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Socialdemokratų rinkimų štabo vadovas, Seimo narys Algirdas Sysas sako girdėjęs kalbų, kad ministrą šią savaitę planuojama perkelti į paprastą palatą, tačiau Santariškių klinikų atstovė spaudai Gitana Letukienė tokias kalbas neigia.

„Yra atliekami visi būtinieji gydomieji procesai, kokie privalomi, tačiau būklė stabili, nėra ji lengva, nors gerėjanti. Jis tebėra reanimacijoje“, – sakė G.Letukienė.

A.Syso teigimu, socialdemokratų partija tikisi, jog J.Požela pasveiks ir po rinkimų, jei bus išrinktas, galės vėl grįžti darbus.

Pasak A.Syso, partija nesvarstė galimybės keisti J.Poželos vietos socialdemokratų kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąraše arba keisti kandidatą Antakalnio vienmandatėje rinkimų apygardoje, kurioje iškeltas J.Požela.

A.Sysas neslepia, kad dabar tai padaryti jau būtų ir per vėlu, nes visi kandidatai registruoti Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK).

„Mes jau nieko nebegalime. Taip jau vieną kandidatą praradome, nes išbraukė Joną Talmantą Skuode, kuris pamiršo nurodyti teistumą. Tokia žiopla klaida kainavo ir jam, ir mums. O dėl J.Poželos mes tikimės, kad viskas baigsis laimingai. Juras pasveiks ir vėl galės dalyvauti politikoje pilnu tempu. Jis iškeltas ir vienmandatėje, ir kandidatų sąraše. Žmonės, kurie jį pažįsta, vertina, turi teisę reitinguoti, balsuoti už jį. Aš manau, kad jis nemažai balsų surinks ir Antakalnyje, nesvarbu, kad pats neagituoja dabar, bet komanda dirba. Manau, kad viskas bus gerai“, – 15min sakė A.Sysas.

Tačiau jau šeštadienį, pirmąją rudens sesijos dieną socialdemokratai tikisi įstatymiškai pakeisti ministro pavadavimo tvarką, kad dėl J.Poželos ligos nesustotų darbai jo vadovaujamoje Sveikatos apsaugos ministerijoje.

A.Sysas įregistravo Vyriausybės įstatymo pataisą, numatančią, kad tokiais atvejais, kai ministras negali atlikti savo funkcijų ilgiau nei 14 dienų, visas jo funkcijas galėtų vykdyti ir jį pavaduojantis ministras.

Projekto aiškinamajame rašte nurodoma, kad toks pakeitimas išspręstų praktines problemas, kylančias kai ministras ilgesnį laikotarpį negali atlikti savo funkcijų.

Premjeras Algirdas Butkevičius šią savaitę kalbėjo, kad kad tokia pataisa būtina, nes pavaduojančiam ministrui nesuteikta teisė priimti ar atleisti naujų darbuotojų. J.Požela į ligoninę rugpjūčio viduryje buvo pristatytas dėl ūminių virškinimo sistemos sutrikimų bei pilvo skausmų. Jam diagnozuotas ūminis biliarinės (tulžinės) kilmės pankreatitas (kasos uždegimas), jo priežastis, tikėtina, buvo tulžies nutekėjimo sutrikimas.

34-erių J. Požela susirgo atostogaudamas.

Šiuo metu jį pavaduoja krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius