Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 22

Tautininkai mano, kad gėjų eitynėse K.Uoka gynė TS-LKD vertybes

Tautininkų frakcija Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje mano, kad Kazimieras Uoka, protestavęs prieš Vilniuje vykusias seksualinių mažumų eitynes ir jų metu patekęs į konfliktą su policija, gynė partijos vertybes.
Seimo narys Kazys Uoka veržiasi pro policininkus
Kazimieras Uoka lipa per policijos užtvaras eitynių metu. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaune šeštadienį posėdžiavę tautininkai sprendė TS-LKD frakcijos Seime nario K.Uokos elgesio ir jo įvertinimo partijos prezidiume klausimą. Trečiadienį posėdžiavęs TS-LKD prezidiumas pasiūlė K.Uokai pačiam apsispręsti dėl tolesnės veiklos partijoje.

„Kazimieras Uoka gynė TS-LKD principines nuostatas, išreikštas partijos programoje. Prezidiumo nutarime dėl K.Uokos elgesio yra politinių vertinimų, kurie neadekvatūs faktams ir galimo administracinio pažeidimo dydžiui. TS-LKD tautininkų frakcija mano, kad K.Uokos narystės partijoje stabdymas būtų neproporcingas ir nepagrįstas veiksmas“, – BNS šeštadienį tautininkų frakcijos priimtą pareiškimą citavo jos lyderis Gintaras Songaila.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už Seimo nariams priskiriamus pažeidimus numato baudą iki tūkstančio litų arba areštą iki 30 parų.Pasak jo, TS-LKD žalą daro nenuoseklumas ginant „konstitucines šeimos vertybes“. G.Songailos teigimu, tautininkai nusprendė inicijuoti partijos tarybos posėdį, kuriame siūlys apsvarstyti nesutarimus dėl K.Uokos veiksmų įvertinimo.

„Dėl to siūloma diskusija partijoje, kuri galėtų sumažinti atotrūkį tarp konservatyvias, tautines ir krikščioniškas vertybes puoselėjančių partijos narių ir liberalaus sparno jos vadovybėje. Siūlome priežiūros komitetui nepriimti jokių sprendimų dėl K.Uokos iki TS-LKD tarybos posėdžio“, – kalbėjo G.Songaila.

Pats K.Uoka yra sakęs, kad dėl narystės partijoje sustabdymo apsispręs pasitaręs su tautininkais.

Trečiadienį parlamentarams K.Uokai bei „tvarkiečiui“ Petrui Gražuliui Vilniaus policijos 1-ajame komisariate buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai. Teismas kitą mėnesį spręs, kaip bausti parlamentarus.

Seimo nariai administracinėn atsakomybėn traukiami dėl pareigūnų reikalavimų nevykdymo, pasipriešinimo pareigūnams ir užtvaros su užrašu „STOP POLICIJA“ kirtimo.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už Seimo nariams priskiriamus pažeidimus numato baudą iki tūkstančio litų arba areštą iki 30 parų.

Per gegužės 8-ąją Vilniuje vykusias pirmąsias gėjų eitynes šie du Seimo nariai susigrūmė su teritoriją saugojusiais pareigūnais ir ragino eiti į užtvertą teritoriją, kai baigsis seksualinių mažumų eitynių renginiui skirtas laikas.

Renginio metu tvarką iš viso prižiūrėjo iki 500 policijos pareigūnų. Eitynėse „Už lygybę“ dalyvavo apie 350 žmonių, kuriuos pasitiko apie 1000 priešiškai nusiteikusių protestuotojų.

Lietuvos tautinininkų sąjunga prie Tėvynės sąjungos prisijungė 2008 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius