-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Teismas: buvęs premjero patarėjas pažeidė tarnybinę etiką

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) atmetė Sauliaus Spėčiaus skundą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) dėl 2008-10-09 sprendimo dalies pripažinti jį pažeidusiu Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas panaikinimo.
Saulius Spėčius
Saulius Spėčius / BFL nuotr.
Temos: 1 Premjeras

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija 2008-10-09 sprendimu pripažino, kad buvęs Premjero patarėjas S. Spėčius, 2008-05-20 nutraukęs valstybės tarnybos santykius ir tą pačią dieną įsidarbinęs bendrovėje LEO LT akcinės bendrovės valdybos nariu, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 18 str. nuostatas, nes nebuvo praėjęs vienų metų terminas nustojus jam eiti valstybės tarnyboje pareigas, susijusias su bendrovės LEO LT steigimo proceso ir kitų klausimų, susijusių su šia bendrove, sprendimu ir priežiūra. S. Spėčius prašė teismo panaikinti VTEK sprendimą kaip neteisėtą ir nepagrįstą, nes esą VTEK netinkamai aiškino ir taikė įstatymo 18 str. nuostatą ir nesilaikė VTEK įstatymo reikalavimų. Pareiškėjo manymu, VTEK įstatymo nuostatų pažeidimą galėjo konstatuoti tik tuo atveju, jei būtų nustačiusi, kad per paskutinius darbo metus jo tarnyba buvo tiesiogiai susijusi su bendrovės LEO LT veiklos priežiūra ar kontrole; arba kad jis dalyvavo svarstant ar priimant bendrovei LEO LT palankius sprendimus konkurso ar kitokiu būdu teikti valstybės užsakymus ar finansinę paramą AB LEO LT. Nė viena iš šių aplinkybių esą nebuvusi nustatyta, teigiama pranešime spaudai.

VTEK prašė teismo atmesti skundą kaip nepagrįstą. Komisijos nuomone, S. Spėčius negalėjo įsidarbinti bendrovėje LEO LT valdybos nariu, nes jo tarnybinės funkcijos iki pat išėjimo iš valstybės tarnybos dienos buvo susijusios su šios bendrovės steigimo proceso ir kitų klausimų, susijusių su šia bendrove, sprendimu ir priežiūra. Pasinaudoti valstybės tarnybos teikiamomis galimybėmis asmeniniais tikslais galima ir steigiant bendrovę. Šiuo atveju buvo steigiama nacionalinio investuotojo mišraus – valstybinio ir privataus – kapitalo bendrovė ir tai vienintelis atvejis Lietuvoje, todėl įstatyme jis neapibrėžtas. Būtent tokios bendrovės steigimas suteikė dideles galimybes pareiškėjui, rengusiam bendrovės steigimo esmines nuostatas ir aktyviai dalyvavusiam steigimo procese, užsitikrinti sau keliskart geriau mokamą darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius