-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 28

Teismas neleidžia Darbo partijai naudotis areštuotais milijonais

Darbo partija per teismus bando atgauti teisę naudotis nors dalimi areštuotų lėšų.
Aštuonis narius Vilniaus taryboje turinčios Darbo partijos vedlys ėmėsi diriguoti Vilniaus valdžiai.
Aštuonis narius Vilniaus taryboje turinčios Darbo partijos vedlys ėmėsi diriguoti Vilniaus valdžiai.

Darbo partijos advokatas Valdemaras Bužinskas Vilniaus apygardos teismo prašė leisti naudotis nors 3 mln. litų iš 6 mln. 353 tūkst. litų, kuriems taikomas laikinas nuosavybės teisių apribojimas.

Vilniaus apygardos teismas šį prašymą atmetė.

Vilniaus apygardos teismo atstovas spaudai Gintautas Stalnionis BNS sakė, kad teismas kaip vienu iš motyvų taikyti laikiną nuosavybės teisių apribojimą nurodė siekį užtikrinti civilinį ieškinį ir galimą turto konfiskavimą.

Ieškinį šioje byloje yra pareiškusi Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai nebuvo sumokėti daugiau kaip 3 mln. 9 tūkst. litų privalomų mokesčių ir įmokų, bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų – daugiau kaip 855 tūkst. litų.

Šią Vilniaus apygardos teismo nutartį Darbo partijos atstovas apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui ir prašo ją panaikinti. Darbo partijos skundą Apeliacinis teismas nagrinės lapkričio 2 dieną. Šio teismo sprendimas bus galutinis ir neskundžiamas.

Darbo partijos lėšos areštuotos teismų nutartimis, priimtomis 2008-ųjų gegužę ir birželį.

Darbo partijos byla dabar nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme. Nuo tada, kai 2008-ųjų balandį byla buvo perduota teismui, Darbo partijos byloje pavyko tik perskaityti kaltinamąjį aktą ir pasiteirauti kaltinamųjų, ar jie prisipažįsta kaltais.

Šis procesas vyksta su itin ilgomis pertraukomis.

Artimiausias posėdis Darbo partijos byloje numatytas gruodžio 5 dieną. Teisėjai, norėdami paspartinti bylos nagrinėjimą, posėdžius suplanavo ne tiki kitų metų birželio.

Kaltinimai pateikti partijos lyderiui europarlamentarui Viktorui Uspaskichui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui ir buvusioms partijos darbuotojoms Vitalijai Vonžutaitei bei Marinai Liutkevičienei. Kaltinimai taip pat pateikti juridiniam asmeniui – pačiai partijai.

Prokuratūra skelbia, kad Darbo partijoje dviguba buhalterija vesta sistemingai.

Prokuroras teigė, kad 2004-2006 metais partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Pamečiui skaičiuojant, anot teisėsaugininko, 2004-aisiais nefiksuota apie 13 mln. pajamų ir apie 13 mln. išlaidų, 2005-aisiais – apie 7,6 mln. litų pajamų ir apie 6,9 mln. išlaidų, 2006-aisiais – apie 4,4 mln. litų pajamų ir apie 3,7 mln. litų išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius