Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 08 08

TPP naujuose Seimo rinkimuose gali dalyvauti po LiCS vėliava

Buvusio pramogų verslo atstovo Arūno Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija (TPP) iš šalies politinio žemėlapio žada dingti taip pat staiga, kaip ir atsirado. Visuomenės pasitikėjimo nebeturinti TPP dar šį rudenį gali susijungti su liberalcentristais, rašo „Vilniaus diena“.
Tautos prisikėlimo partijos suvažiavimas
Tautos prisikėlimo partijos suvažiavimas. / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Algis Čaplikas neslepia, kad yra planų į jo vadovaujamą partiją įjungti TPP. Šio proceso pabaiga galima jau šį rudenį, galbūt ateinančios žiemos pradžioje.

Tačiau, anot A.Čapliko, kol kas nežinomos nei susijungimo sąlygos, nei tiksli data, kada tai įvyks.

„Visa tai dar derinimo stadijos. A.Valinskas ir jo partija dabar svarsto glaudesnio bendradarbiavimo su mumis sąlygas. Tikimės, kad rudens pradžioje jos paaiškės“, – sakė A.Čaplikas.

Jis vengia žodžio „susijungimas“ ir kol kas vartoja frazę „glaudesnis bendradarbiavimas“, nes dar nėra tikras, ar susijungimo procesas galutinai įvyks. Esą tai pirmiausia priklauso nuo A.Valinsko apsisprendimo. Tačiau A.Čaplikas pastebėjo, kad bet kuriuo atveju LiCS pavadinimas išliks nepakitęs.

A.Valinskas nekomentuoja galimo TPP įsiliejimo į LiCS proceso, kol dėl to nieko konkretaus nesusitarta.

A.Čaplikas priminė, kad LiCS ir TPP jau dabar gana glaudžiai bendradarbiauja. Abiejų partijų atstovai dabartiniame Seime yra susibūrę į Jungtinę frakciją.

Pasak LiCS lyderio, liberalcentristai apie galimą bendradarbiavimą kalbasi ne tik su TPP, bet ir su Eligijaus Masiulio vadovaujamu Liberalų sąjūdžiu (LS), taip pat su Romualdo Ozolo Centro partija. Pastarajai nėra atstovaujama dabartiniame Seime, o LS turi ne tik savo frakciją, bet ir įeina į valdančiąją koaliciją.

Komentuodamas galimybę jungtis su LS A.Čaplikas minėjo, kad dabar laukiama E.Masiulio žodžio šiuo klausimu. Jį tikimasi išgirsti dar rugpjūtį, nes jau nuo rugsėjo partijoms reikės aiškiai žinoti, jos vienos dalyvaus būsimuose rinkimuose ar partnerystėje su kitomis politinėmis jėgomis.

A.Čaplikas neatmetė, kad jeigu LS sutiks, šios dvi partijos 2012 metų Seimo rinkimuose sudarys jungtinį kandidatų sąrašą ir pasidalys dauguma vienmandačių apygardų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius