Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 05

Trys klaipėdiečiai darsyk galynėsis su Baltija

Žvarbūs orai pernai sutrukdę trims klaipėdiečiams baidarėmis įveikti Baltijos jūrą jų entuziazmo nesumenkino – trys vyrukai vėl intensyviai ruošiasi žygiui.
Pernai įveikti Baltijos jūrą  vyrukams sutrukdė nepalankios oro sąlygos.
Pernai įveikti Baltijos jūrą vyrukams sutrukdė nepalankios oro sąlygos. / Asmeninio arch. nuotr.

Pernai numatę konkrečią kelionės datą, šiemet trys jaunuoliai kelionei ketina būti pasiruošę nuo birželio 1 dienos ir vos sinoptikai praneš apie palankų orą keturioms dienoms, jie startuos.

„Šiemet keičiasi kelionės maršrutas. Startuosime iš Lietuvos Gotlando salos link, o tuomet į Elandą Švedijoje. Kelionė iš Lietuvos, o ne Švedijos, kaip pernai, leis sulaukti palankaus oro“, – sakė Paulius Paulionis, du kartus Baltiją įveikusio ir prie Neringos krantų žuvusio Gintaro Paulionio sūnus. Tėčio atminimui ir Lietuvos tūkstantmečio paminėjimui šis žygis ir buvo sumanytas.

Lydės jachta

Gotlandą jaunuoliai su trumpomis pertraukėlėmis ketina pasiekti per dvi paras, iki Elando kelionė truks dar 16 val.
Trys vyrukai projektą pavadino „Dėl tavęs aš perplauksiu jūrą...“. P.Paulionis teigė, kad pernai dėl oro nutrūkusį projektą norisi įgyvendinti, nes yra jais tikinčių žmonių, be to, po tūkstantmečio paminėjimo Lietuva „neužsidarė“, jos vardą būtina garsinti kasdien.

Gotlandą jaunuoliai su trumpomis pertraukėlėmis ketina pasiekti per dvi paras, iki Elando kelionė truks dar 16 val. Tris vyrus kelionėje lydės jachtos „Lietuva“ įgula, pertraukėlių metu entuziastams tieksianti lengvo karšto maisto, arbatos, padėsianti nelaimės atveju.

Šiemet pasikeitė ne tik kelionės maršrutas, bet ir vienas narių. Pernai žygyje dalyvavusį J.Butkų, išsikėlusį gyventi į Varėną, pakeitė studentas Domantas Laukevičius. Jis neslėpė akylai sekęs tautiečių žygį ir kai šiems nenusisekė pats parašė laišką, kuriame pareiškė norą prisijungti prie komandos. Iš Rusnės kilęs studentas yra dalyvavęs regatose, plaukiojęs senaisiais laivais – kurėnais. „Prasidėjo kelionė svajonės link“, – šypsojosi D.Laukevičius.

Aktyviai treniruojasi

Šiuo metu trijulė intensyviai treniruojasi, baseine stiprina įgūdžius, kaip elgtis neišlipant iš baidarės jai apsivertus. „Treniruočių bus nemažai. Viena tokių – para upėmis be poilsio. Kita – Būtingė – Nida, tai 90 km atstumas. Iš Latvijos ketiname pasiekti Saremos salas, tai 170 km. Po darbų tiesiog sėsime ir plauksime iki Palangos ar Nidos“, – pasakojo Marius Norvaišas.

Šiuo metu trijulė aktyviai ieško rėmėjų, kurie padėtų įsigyti plaukimui modernius kostiumus, patikėtų navigacinę įrangą. Skaičiuojama, kad projekto įgyvendinimui reikia apie 30 tūkst. Lt.

 

Asmeninio arch. nuotr./Šiuo metu Baltiją įveikti ketinanti trijulė aktyviai treniruojasi baseine.
Asmeninio arch. nuotr./Šiuo metu Baltiją įveikti ketinanti trijulė aktyviai treniruojasi baseine.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius