Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 20

Už valstybės pinigus – ir kramtomoji guma

Pasišovę atskleisti išlaidų parlamentinei veiklai detales kai kurie opozicijoje esantys socialdemokratai savo pirkiniais mažai nusileidžia Seimo išlaidūnams – liberalui Gediminui Navaičiui ar konservatoriui Rimantui Dagiui, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė / BFL nuotr.

Vilija Blinkevičiūtė savo pinigus taupė net kramtomajai gumai. Nors už „Hubba Bubba“ parlamentarei iš savo kišenės būtų tekę sumokėti vos šešis litus, šį pirkinį apmokėjo Seimo buhalterija. Tiesa, pati politikė, žurnalistų paklausta apie šį pirkinį, sakė, kad tai nesusipratimas. Kiekvieną mėnesį parlamentarė šimtus litų išleido įvairiems sausainiams ir saldainiams.

V.Blinkevičiūtė pateikė Seimo buhalterijai ir sąskaitas už dviejų automobilių „Volvo S80“ ir „Renault Laguna“ remontą. Nors iš tėvo yra paveldėjusi nenaują „Volkswagen Golf“, pati politikė automobilio nevairuoja.

Vienas turtingiausių Seimo narių Bronius Bradauskas per pirmąjį šių metų ketvirtį išleido tik pusę parlamentinei veiklai skiriamų pinigų. Užtat kai kurie jo pirkiniai nustebino partijos bičiulius.

Socialdemokratas nusprendė valstybės sąskaita apsirūpinti ne tik šaukštais ir desertinėmis šakutėmis, bet ir skardinių atidarytuvu. Mokesčių mokėtojai taip pat sumokėjo ir už B.Bradausko pirktas žirkles mėsai. Beje, politikas teigė žirkles mėsai laikantis Seime: „Jos labai aštrios, patogu kirpti popierių“.

Vienas pirmųjų socialdemokrato Juozo Palionio, kuris praėjusią kadenciją neblaivus prie vairo įkliuvo sostinės policininkams, pirkinių už parlamentinei veiklai skirtas lėšas – dvylika 60 ml talpos stikliukų su ąselėmis.

J.Palionis įvairių švenčių proga taip pat pirko 8 butelius baltojo ir raudonojo vyno. Parlamentaras nurodo, kad jis buvo išgertas Vasario 16-osios ir Tarptautinės moters dienos proga.

Tuo tarpu socialdemokratai Bronius Pauža ir Julius Sabatauskas rinkosi maisto produktus. Politikai Seimo buhalterijai pateikė čekių, kad pirko batonų, šaltai rūkytos dešros „Skanioji“, „Bajorų“ vyniotinio, delikatesinės broilerių krūtinėlės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius