Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 20

Uždrausta prekiauti elektroninėmis cigaretėmis

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija, atlikusi tikslinę elektroninių cigarečių su nikotino kasetėmis internetinės prekybos kontrolę nustatė, kad 3 platintojai savo interneto tinklalapiuose pateikia šių gaminių reklaminę medžiagą ir siūlo jų įsigyti.
Cigaretėms – ne!
Antitabako aktyvistai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Inspekcija išaiškintiems elektroninių cigarečių su nikotino kasetėmis platintojams nurodė, kad tabako kontrolės įstatymas draudžia parduoti prekes, kurių dizainas imituoja tabako gaminius ir jų pakuotes.

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija taip pat nustatė, kad interneto tinklalapiuose, kuriuose prekiaujama šiais gaminiais, nepateikiama visa būtina teisės aktais nustatyta informacija apie produktą ir jo gamintoją.

Pardavėjams nurodyta nedelsiant nutraukti elektroninių cigarečių reklamą ir prekybą. Inspekcija prekybininkus įpareigojo pateikti visą informaciją apie platinamas elektronines cigaretes su nikotino kasetėmis bei šių produktų saugą ir kokybę patvirtinančius dokumentus. Išanalizavus šią informaciją, bus taikomi tolimesni teisės aktuose nustatyti veiksmai.

Anksčiau šią savaitę Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė kreipėsi į Sveikatos apsaugos ir Ūkio ministerijas, ragindama stabdyti elektroninių cigarečių platinimą internete, kol nebus ištirtas jų poveikis sveikatai. Taip pat parlamentarei susirūpinimą sukėlė elektroninių cigarečių prieinamums nepilnamečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius