Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čmilytė-Nielsen: raginimas Ukrainai derėtis dėl taikos yra dovana Rusijos propagandai

Popiežiaus Pranciškaus raginimas Ukrainai iškelti baltą vėliavą ir derėtis dėl taikos yra dovana Rusijos propagandai, sako Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Labai gaila, kad tokios dovanos yra dovanojamos Rusijos propagandai“, – sekmadienį Seime žurnalistams sakė ji.

„Šiandien kaip kontrastą matau cituojamus popiežiaus Jono Pauliaus II žodžius apie tai, kad taiką taip pat reikia iškovoti, kad taika nėra vien karo nebuvimas. Matyt, už teisingą taiką reikia būti pasirengusiems kovoti, o tokių dovanų Rusijos propagandai net ir Vatikanas neturėtų dovanoti“, – kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Popiežius Pranciškus Šveicarijos televizijos šeštadienį paskelbtame interviu paragino karo Ukrainoje šalis „derėtis, kol viskas dar nepablogėjo“.

Visuomeninis transliuotojas RTS 87 metų pontifiko paklausė apie Ukrainoje vykstančias diskusijas, ar reikia pasiduoti Rusijos invazijai, ar tai tik įteisintų jėgos galią.

„Manau, kad stipriausi yra tie, kurie mato situaciją, galvoja apie žmones ir turi drąsos iškelti baltą vėliavą bei derėtis“, – pareiškė jis vasario pradžioje duotame interviu.

Kalbėdamas apie karą apskritai, įskaitant „Hamas“ ir Izraelio karą, jis pridūrė: „Derybos niekada nereiškia pasidavimo. Tai drąsa nevesti šalies į savižudybę.“

Pernai rugpjūtį rezonansą buvo sukėlęs Šventojo Tėvo paskelbtas vaizdo pranešimas, skirtas Rusijos jaunimo dienai, kai vienoje Sankt Peterburgo katalikų bažnyčioje susirinkusiems žmonėms popiežius teigė, kad jie yra „didžiosios Rusijos – didžiųjų šventųjų, karalių, Petro Didžiojo, Jekaterinos II, rusų tautos, kurioje tiek daug kultūros, tiek daug žmogiškumo, vaikai“. Jis ragino nepamiršti „šio didingo palikimo“ ir eiti pirmyn.

Tuomet dėl aukštinančių rusų tautą popiežiaus pasisakymų Lietuvos užsienio reikalų ministerija iškvietė pokalbiui Vatikano atstovą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius