Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 22

Valinskai nedega noru mažintis parlamentinei veiklai skirtas lėšas

Seimas ketvirtadienį ėmėsi parlamento pirmininkės Irenos Degutienės pateikto siūlymo dar metus gyventi su mažesnėmis parlamentinei veiklai ir reprezentacijai skiriamomis išlaidomis. Už tokį siūlymą po pateikimo balsavo 73 Seimo nariai, prieš nepasisakė nė vienas, o susilaikė 12 parlamentarų.
Inga ir Arūnas Valinskai
Inga ir Arūnas Valinskai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dėl išlaidų mažinimo susilaikė šoumenų Valinskų šeima, taip pat kiti „prisikėlėliai“ – Antanas Nedzinskas ir Arūnė Stirblytė. Taip pat išlaidų mažintis noro susilaikydami balsavime neparodė Krikščionių partijos atstovas Laimontas Dinius, Darbo partijos atstovas Kęstutis Daukšys, „tvarkietis“, du Lenkų rinkimų akcijos atstovai Michailas Mackevičius ir Jaroslavas Narkevičius.

Svarstant siūlymą, daugiausia nepasitenkinimo Seimo nariams kėlė tai, kad Seimui taupant kitos institucijos leidžia sau išlaidauti. Seimo pirmininkės buvo klausiama, ar ji įtikins premjerą Andrių Kubilių, kad valdininkams neverta važinėtis po Naująją Zelandiją, ar anglų kalbos mokytis Maltoje.

„Kalbant apie lėšų taupymą, biudžeto mažinimą, taip, tai reikalinga daryti ir tai mes darome jau trejus metus. Kita vertus, matome, kad vykdomajai valdžiai tai nė motais“, – piktinosi parlamentaras Egidijus Klumbys.

Taip pat klaustukų parlamentarams kėlė ir tai, kad parlamentinių išlaidų sumažinimai bus taikomi ne tik jiems, bet ir ateinančios kadencijos parlamentarams. Pasak jų, nekorektiška nustatinėti būsimas darbo sąlygas ateities parlamentarams.

Tuo tarpu, palaikantys sumažinimų pratęsimus teigė, kad išlaidų susimažinimas demonstruoja solidarumą su tauta.

„Niekas nenori balsuoti tam, kad sau susimažintų pinigus. Taip jau yra, bet esamoje situacijoje siūlymas yra reikalingas“, – teigė Valentinas Mazuronis pridurdamas, kad mažinti išlaidas turėtų ir kitos valstybės įstaigos.

Seimo pirmininkės siūlomomis Seimo statuto pataisomis šiuo metu galiojantys sumažinimai pratęsiami dar metams, iki 2012 metų gruodžio pabaigos.

2010 metų sausį Seimo nariams skiriamos lėšos parlamentinei veiklai vykdyti buvo sumažintos iki 1 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio (VMDU, apie 2 tūkst. litų), taip pat apkarpyti vadovų reprezentaciniai fondai.

Seimo vadovės skaičiavimu, dar metams pratęsus sumažinimus per 2012 metus tai leistų sutaupyti apie 3 mln. 298 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius