-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Valstybės paslaptis: kur gyvena prezidentė Dalia Grybauskaitė?

Turniškėse stūkstanti valstybės vadovės Dalios Grybauskaitės rezidencija šiuo metu rekonstruojama. Kur gyvena prezidentė, kai po jos namus zuja statybininkai? Tai – valstybės paslaptis.
Akcijoje „Darom 2011“ dalyvauja ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/ Tomo Lukšio nuotr.

Prabangiame kvartale, kuriame glaudžiasi dabartiniai ir buvę Lietuvos vadovai, jau kurį laiką aidi styatybų garsai. Kaip  rašė spauda, prezidentės rezidencijos pastatas yra apgaubtas apsauginiu tinklu, į jos kiemą rieda statybininkų mašinos. Šiltinamos namo sienos, keičiami langai, atliekami kiti remonto darbai.

Kur po darbo dienos pailsėti važiuoja D.Grybauskaitė – neaišku. Prezidentūros atstovai teigia, kad ši informacija yra slapta.

„Kur gyvena saugomas asmuo, yra Vadovybės apsaugos departamento (VAD) informacija. Jos pateikti aš negaliu“, – „15min” sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys. Jis pridūrė, jog tai, kad D.Grybauskaitė yra Vilniuje, galima žinoti iš Prezidento vėliavos – tuo metu ji plėvesuoja iškelta ant Prezidentūros pastato.

„Galiu tik tiek pasakyti – valstybės vadovė yra ir gyvena sostinėje, – pabrėžė L.Balsys. – Yra Turniškių rezidencija, prezidentės gyvenamoji vieta. Informacija, kur kuriuo metu yra šalies vadovas, nėra teikiama pagal VAD įstatymą“.

VAD direktorius Raimundas Kairys „15min” aiškino neturintis teisės pasakyti, kur šiuo metu gyvena D.Grybauskaitė. „Žinoma, kad nesakysiu. Kodėl turėčiau sakyti? Visa informacija, susijusi su valstybės saugomais asmenimis, yra riboto naudojimo, konfidenciali arba visiškai slapta. Aš gi ne nusikaltėlis“, – sakė R.Kairys.

D.Grybauskaitė Vilniaus Baltupių mikrorajone yra įsigijusi kotedžą, kuriame iki tapdama valstybės vadove gyveno, tačiau jo kaimynai tikina šiomis dienomis prezidentės čia nematę.

Beje, vykdoma prezidentės rezidencijos rekonstrukcija patraukė Seimo Audito komiteto akį. Komitetui vadovaujančios Loretos Graužinienės teigimu, stebina, kad darbai atliekami nebaigus viešųjų pirkimų procedūros. Keista parlamentarams pasirodė ir tai, kad langai perkami iš dviejų skirtingų bendrovių. Anot Prezidentūros atstovų, viešieji pirkimai vykdomi etapais, o rezidencija remontuojama iš kanceliarijai šiemet numatytų biudžeto lėšų einamajam remontui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius