-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 14

Vėl gaivinama primiršta dvimiesčio idėja

Beveik metus Vilniaus valdžioje esantys liberalcentristai bando atgaivinti pačių 2002 metais iškeltą idėją: Vilnių ir Kauną sujungti į dvimiestį.
Gintautas Babravičius
Gintautas Babravičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Savivaldybė

Taryboje šiuo tikslu suburta nauja komisija, praneša „Vilniaus diena“. Komisijai vadovauti pasišovė pats Liberalų ir centro partijos pirmininkas bei Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Babravičius.

Komisija privalės kontroliuoti ir skatinti Vilniaus bei Kauno dvimiesčio strateginio plano įgyvendinimą. Jis patvirtintas dar 2004 metais.

Plane numatyta, kad Vilnius ir Kaunas bendradarbiautų susisiekimo, ekonomikos ir turizmo srityse. Pagal parengtą Vilniaus ir Kauno dvimiesčio viziją iki 2020 metų šis regionas esą galėtų tapti konkurencingu Europos centru.

Pritraukiant ES lėšas bei privatų kapitalą būtų plėtojami miestus jungiantys keliai ir juosiantys aplinkkeliai, modernizuojamos magistralės, vandens keliai, tiesiami dviračių takai, modernizuojamas geležinkelis. Taip pat būtų kuriami bendri logistikos centrai, mokslo branduoliai.

Turizmo srityje planuojama populiarinti šalies gamtos ir kultūros vertybes, kurių regione yra apie 40 proc. visų Lietuvos lankytinų vietų. Žadama įrengti turistų dviračių taką „Keturios sostinės: Vilnius–Kernavė–Trakai–Kaunas“.

Taip pat ketinama drauge dalyvauti tarptautinėse parodose, rengti bendrus pažintinius kursus užsienio svečiams ir žiniasklaidai. Bendra visų planuojamų įgyvendinti projektų vertė preliminariai siekia apie 6 mlrd. litų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius