-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 30

Vida Marija Čigriejienė apie Mykolo Majausko paklydimus: klauskite konservatorių, jie žino

Prieš pat Seimo rinkimus konservatorių partiją palikusi buvusi parlamentarė Vida Marija Čigriejienė tikina, kad dalis šios partijos atstovų esą tikrai žinojo apie bendražygio Mykolo Majausko polinkį jaunoms merginoms. Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Priežiūros komitetas kol kas sprendimų dėl šio politiko nepriims – laukiama, ar nepasirodys apčiuopiamesnės informacijos. Andrius Kubilius, kurio patarėju yra dirbęs M.Majauskas, buvusios bendražygės pasakojimą pavadino užribiu.
Mykolas Majauskas ir Vida Marija Čigriejienė
Mykolas Majauskas ir Vida Marija Čigriejienė / 15min nuotr.

Seksualiniu priekabiavimu M.Majauską „Info TV“ anksčiau apkaltino neįvardinta mergina, kuri teigė, kad M.Majauskas nederamai elgėsi ją parsivedęs į namus Vokiečių gatvėje. „Info TV“ žurnalistai teigia, kad yra dar bent trys merginos, kurios teigia patyrusios dabartinio Seimo nario M.Majausko priekabiavimą, tačiau jos nesutinka liudyti. M.Majauskas, kuris turi šeimą, liudijimus vadina šmeižtu ir tvirtina niekuomet nebuvęs neištikimas žmonai.

Tačiau buvusi konservatorė V.M.Čigriejienė 15min penktadienį sakė, kad apie analogišką atvejį sužinojo iš savo pažįstamos šeimos.

„Pasiguodė man šeima, kad taip buvo“, – teigė buvusi politikė. Ji patikino, kad mergina, kuri tvirtino taip pat nukentėjusi nuo M.Majausko, nebuvo jos, kaip ginekologės, pacientė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje — seksualiniu priekabiavimu kaltinamas Mykolas Majauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje — seksualiniu priekabiavimu kaltinamas Mykolas Majauskas

„Tik žinau, kad buvo moksleivė tuo metu ir ten žinote kaip, jaunimas... Su šeima tokia bendrauju, tai man pasakė, kad pas mus tas pats buvo. Tai sakau, ko nešneka? (O man atsakė – aut.) ką čia po penkių metų įrodysi? Bet irgi ten buvo... Kaip galima moksleivius vesti į barus? Ar jos pilnametės, ar nepilnametės“, – klausė ji.

Buvusi politikė tikino neturinti įvykio įrodymų, nes su žvake nestovėjusi, bet ji patvirtino iš merginos girdėjusi, kad ji nuo M.Majausko nukentėjo lygiai taip pat, kaip „Info TV“ atsivėrusi mergina.

„Ji sakė „aš lygiai taip pat nukentėjau, kaip ta mergina, ir buvau pas jį namuose po baro“. Na tai ką aš žinau, aš gi neklausiau, ar ten gulėjo, ar negulėjo. Aš tiktai kalbinau ją prabilti, bet ji nesutiko kategoriškai, nes bijo. Ir viskas. Drąsus vyras, galėtų kreiptis drąsiai ir pasisakyti, ir viskas, ką čia vynioti į vatą. Anksčiau ar vėliau viskas išaiškės, Holivudas prabilo, prabilo ir mūsų panelės“, – teigė V.M.Čigriejienė.

Ketvirtadienį „Info TV“ buvusi konservatorė teigė, kad jos minima mergina taip pat priklausė konservatoriams.

„Konservatoriai žino, bet nešneka apie savus“

Tačiau buvusi konservatorių partijos senbuvė tvirtina, kad dalies TS-LKD narių merginos liudijimas neturėjo nustebinti.

„Na, tai tokie dalykai vyksta... Ką, nežino? Konservatorių klauskit, ką, jie nežino? Žino, nenori tik kalbėti (...) Konservatoriai, aišku, žino, bet nešneka apie savus. Ir visi į krūmus“, – teigė ji.

Paklausta, kiek partijos narių galėjo žinoti, V.M.Čigriejienė teigė to nežinanti.

„Viešumon kodėl tai iškilo? Kad vienas dorybes jisai kalba, o kitas propaguoja. Tai, žinai, pasako, kad jos išpažintų, o paskui kreipiasi į teisėsaugą“, – kalbėjo ji.

Su M.Majausku 15min penktadienį susisiekti nepavyko.

A.Kubilius: jos pasisakymai yra užribis

Buvęs konservatorių partijos lyderis, ekspremjeras Andrius Kubilius, kurio patarėju dirbo M.Majauskas, penktadienį 15min sakė nenorintis komentuoti buvusios bendražygės pasisakymo.

„Aš turiu savo nuomonę apie ją. Vakarykščiai jos pasisakymai, na, yra užribis. O apie M.Majauską galiu pasakyti tik tiek, kad tikrai buvo geras patarėjas ir aš nemačiau jokių jo nuklydimų“, – sakė jis.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Andrius Kubilius
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Andrius Kubilius

Penktadienio pavakarę Seime vyks TS-LKD Priežiūros komiteto posėdis, kuriame bus aptarinėjami parlamentaro Lauryno Kasčiūno reikalai. Paaiškėjo, kad L.Kasčiūno apklaustas liudininku Liberalų sąjūdžio ir „MG Baltic“ koncerno byloje, nes prokurorai turėjo duomenų, kad jis, būdamas Seimo narės Irenos Degutienės padėjėju, vykdė tuomečio „MG Baltic“ koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio pavedimus.

Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas, 15min paklaustas, ar po V.M.Čigriejienės pasakojimų neketinama svarstyti ir M.Majausko atvejo, teigė, kad pastarojo politiko atvejis – kitoks. Anot pašnekovo, visų pirma, M.Majauskas yra sustabdęs narystę partijoje.

„Matėme, ką V.M.Čigriejienė vakar pasakojo, bet čia V.M.Čigriejienės liudijimai, ne prie jos, taip sakant, priekabiavo. Tai kol kas, matyt, svarstymo nebus, nes tas svarstymas jei bus, tai, matyt, dėl šalinimo jau iš partijos, jei rimtų kokių atsiras naujų aplinkybių“, – kalbėjo konservatorių atstovas.

V.Benkunskas pripažino, kad dabar stebima ir laukiama, ar neatsiras rimtesnių liudijimų dėl M.Majausko ar dar kažkas paaiškės: „Tuomet partija gal labiau įsitrauks į šitą reikalą.“

TS-LKD Priežiūros komitetas dėl L.Kasčiūno situacijos yra pradėjęs tyrimą dėl žalos partijos reputacijai padarymo.

15min paklaustas, ar M.Majausko atvejis taip pat nedaro žalos partijai, V.Benkunskas svarstė, kad paprastų publikacijų nepakanka – turi būti faktai. „Mes visada faktus vertiname. Tai, kad V.M.Čigriejienė papasakojo kažką, bet nenurodė asmenų, konkretaus liudijimo, šiek tiek per mažai, kad mes galėtume drastiškai vertinti“, – teigė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Benkunskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Benkunskas

M.Majauską seksualiniu priekabiavimu apkaltino viena mergina, kurios tapatybė neskelbiama.

Televizijai „Info TV“ ji teigė, kad incidentas įvyko daugiau nei prieš penkerius metus. Mergina pasakojo, kad politikas, būdamas neblaivus, ją pasikvietė į butą sostinės senamiestyje, ją nurenginėjo bei siekė seksualinių santykių, tačiau jai išsigandus, atsitraukė.

M.Majauskas šią informaciją neigia. Jis kreipėsi į prokuratūrą dėl šmeižto ir dėl galimo Seimo nario apšmeižimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Teisėsauga dėl paties M.Majausko elgesio nusprendė tyrimo nepradėti, nes nenustatė tarnybinio ar kitokio priklausomumo tarp M.Majausko ir redakcijai duomenis pateikusios merginos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius