Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 13

Vietoj raugintų kopūstų valgymo – kalakutų laikymo rungtis

Šeštadienį Palangoje vyksiančios „Palangos turgaus šventės“ programa pakoreguota pamąsčius apie galimus negalavimus, kuriuos, tikėtina, sukels rauginti kopūstai.
Palanga žiemą svečius suvilioja į stintų šventę.
Palangoje šurmuliuos turgaus šventė. / J.Andriejauskaitės/15min.lt

Šių daržovių valgymo varžybos buvo numatytos prieš savaitę sukurtoje renginio programoje. Kaip 15min.lt pasakojo Palangos turgaus direktorius Eimutis Židanavičius, šios rungties atsisakyta pagalvojus apie  dalyvių sveikatos problemas, kurias gali sukelti paskubomis suvalgytas didelis kiekis raugintų kopūstų. „Žinote, kopūstai yra kopūstai“, – sakė turgaus direktorius apie priežastis atsisakyti rungties.

Vietoje jos dalyviai galės susirungti kuo ilgiau išlaikydami rankose kalakutus. Pirmą kartą organizuojamoje šventėje, skirtoje pasaulinei Maisto dienai, Palangoje netrūks ir kitų linksmų rungčių: vyks žongliravimo kopūstų galvomis varžybos, varžytuvės su bulvių maišais, kiaušinių mėtymo į taikinį čempionatas.

Šventės lankytojai galės pasigardžiuoti užkandžiais ir gėrimais, pasivaišinti karšta arbata. Renginio metu skambės užvedanti muzika, o rungčių dalyvių lauks įvairios atrakcijos ir prizai. Šventėje laukiama  ir ūkininkų bei kitų prekeivių. Pasak E.Židanavičiaus, kuriam ir kilo mintis organizuoti šią šventę, jau užsiregistravo 14 prekeivių, jų laukiama ir daugiau.

Turgaus direktoriaus iniciatyva rengiama šventė susilaukė kurorto savivaldybės bei Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos palaikymo ir paramos. Šventė vyks šeštadienį, spalio 16 dieną Palangos turgaus teritorijoje. Pradžia – 9 val. ryte.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius