-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 30

Vilniuje pradėti Neries krantinės tvarkymo darbai

Ilgus metus vystytos diskusijos apie Neries krantinės sutvarkymą virsta realiais darbais: ties Karaliaus Mindaugo tiltu dešiniajame upės krante jau pradėta remontuoti danga, kad vilniečiai ir miesto svečiai galėtų saugiai ir patogiai vaikščioti prie upės, sportuoti ir ilsėtis pamėgtose krantinės vietose.
Neries krantinių tvarkymas
Neries krantinių tvarkymas / Sauliaus Žiūros nuotr.

Prieš 40 metų įrengtoje ir neremontuotoje krantinėje daug kur ištrupėjęs betonas, išlindusi armatūra, o per nesandarias konstrukcijas patekęs upės vanduo yra išplovęs gruntą, todėl po krantinės pagrindu formavosi tuštumos, atsirado įgriuvos.

Šiuo metu atkarpoje nuo Karaliaus Mindaugo iki Žaliojo tilto krantinės betoninės suirusios plokštės atidengiamos iki upės lygio (kai kur ir giliau), esamos ertmės po danga užpildomos betonu, kad vanduo nebeplautų grunto, vėliau bus klojama danga. Remonto darbai šiemet tęsis, kol leis oro sąlygos.

Per kitų metų vasarą planuojama visiškai suremontuoti suirusias betonines plokštes dešiniajame upės krante nuo Žirmūnų iki Liubarto tilto, taip pat sutvarkyti betonines plokštes kairiajame krante – nuo Vilnios upės iki Verslo trikampio.

Kad miestiečiai turėtų kuo daugiau veiklos prie Neries, kartu su privačia iniciatyva suplanuota atgaivinti ne tik laivybą, bet ir įrengti lauko kavines, investuotojai bus kviečiami teikti pasiūlymus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius