-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 30

Vilniuje prasidėjo konferencija apie moterų vaidmenį stiprinant demokratiją

Prezidentūroje ketvirtadienio rytą prasidėjo tarptautinė konferencija, kurioje aptariamas moterų vaidmuo stiprinant demokratiją.
Prezidentė konferencijos atidaryme
Prezidentė konferencijos atidaryme / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

Konferencijoje „Moterys demokratijos stiprintojos: gerosios praktikos pavydžiai“ laukiama Suomijos, Kirgizijos, Kosovo prezidenčių, Mongolijos vadovo, Albanijos ir Latvijos parlamento pirmininkių, Slovakijos premjerės, Jungtinių Valstijų sekretorės Hillary Clinton.

Pasaulio lyderės aptars, kaip skatinti moterų dalyvavimą politiniame, verslo ir visuomeniniame gyvenime bei kaip užtikrinti lygias saviraiškos ir karjeros galimybes, kokiomis priemonėmis stabdyti smurtą ir prekybą žmonėmis.

Atidarydama konferenciją ketvirtadienio rytą Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad demokratiją sunku įsivaizduoti be moterų dalyvavimo politiniame, visuomeniniame, verslo gyvenime.

„Visuomenės gyvenime dalyvauja vis daugiau moterų, tačiau noras tapti lyderėmis joms kainuoja dvigubai daugiau pastangų nei vyrams. Moterims vis dar tenka kovoti už elementarias savo teises, nes prieš nusistovėjusias nuostatas dažnai bejėgiai net įstatymai. Vienas iš būdų tai pakeisti – rodyti asmeninį pavyzdį“, – teigė prezidentė.

Moterys, pasak D.Grybauskaitės, visame pasaulyje – tiek besivystančiose šalyse, tiek stipriose demokratinėse bendruomenėse – susiduria su panašiomis problemomis.

Viena opiausių problemų šalies vadovė įvardijo moterų diskriminaciją darbo rinkoje. Pasak jos, Lietuvoje verslo įmonių vadovės moterys sudaro 17 proc., o uždirba 20 proc. mažiau nei tą patį darbą dirbantys vyrai. Prezidentės teigimu, tai ne tik diskriminacija, bet ir ekonomiką stabdantis veiksnys. D.Grybauskaitės teigimu, tyrimai rodo, kad panaikinus atlyginimų diskriminaciją BVP galėtų išaugti 30 procentų.

Skaudžiausiu ir dažniausiu moters teisių pažeidimu prezidentė įvardijo moterų patiriamą fizinį ir psichologinį smurtą. Lietuvoje neseniai pradėjusį veikti Apsaugos nuo smurto privačioje erdvėje įstatymą šalies vadovė pavadino didžiuliu žingsniu kuriant visuomenę be baimės.

Aukšto lygio susitikimas rengiamas bendradarbiaujant su Moterų pasaulio lyderių taryba, Demokratijų bendrijomis, Europos lygių galimybių institutu ir kitomis tarptautinėmis organizacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius