-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 11 14

Vilniuje prie Prancūzijos ambasados pagerbti teroro aukų susirinko minia žmonių

Vilniuje prie Prancūzijos ambasados pagerbti teroro aktų Paryžiuje aukų šeštadienį vakare susirinko apie 500 žmonių.

„Tai baisi tragedija, žuvo nieko nekalti žmonės. Kraupu pagalvojus, kad mūsų amžiuje tokie ypatingai sudėtingi dalykai persikelia į Europą. Bet mes turime būti visi stiprūs ir turime būti kartu. Buvimas kartu yra mūsų stiprybė, todėl labai svarbu, kad visos Europos valstybės būtų vieningos“, – BNS sakė aukų pagerbime dalyvavusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe'as Jeantaud tvirtino esąs dėkingas Lietuvos žmonėms už išsakytą paramą.

„Aš esu sujaudintas tos paramos ir palaikymo ženklų, kurių mes nuo pat ryto sulaukiame iš visų Lietuvos visuomenės pusių – nuo aukščiausių šalies vadovų iki paprastų žmonių gatvėje. Mūsų vertybės yra tos pačios, nes visa tai yra susiję su vertybėmis, ne su Prancūzija ar kažkuo, o vertybėmis, mūsų teise būti laisva visuomene“, – BNS sakė Ph.Jeantaud.

Jis pabrėžė, kad Prancūzija yra pasiryžusi tęsti kovą su teroru ir nugalėti, nes teisybė yra jos pusėje.

„Mes esame labiau ryžtingi nei fanatikai, kurie reprezentuoja tik fanatizmą, barbariškumą, o jų pasaulio suvokimas yra absoliučiai iškreiptas pažiūrų, neturinčių nieko bendro su islamu. Tai tėra tik islamo karikatūra“, – BNS tvirtino Ph.Jeantaud.

L.Graužinienė BNS patikino, kad Lietuvos institucijos šeštadienį ėmėsi visų reikiamų priemonių šalies gyventojų saugumui užtikrinti.

VIDEO: Žvakių, gėlių ir žmonių jūra prie Prancūzijos ambasados Vilniuje

„Žmonės gali ramiai jaustis, nes situacija yra stebima ir viskas yra kontroliuojama. Pavojaus Lietuvai ir jos žmonės šiai dienai tikrai nėra, visos struktūros daro savo darbą ir reikia pasitikėti savo valstybe“, – teigė Seimo pirmininkė.

Pasak jos, dėl būtinybės sušaukti Valstybės gynybos tarybos posėdį sprendžia prezidentė.

„Manau, kad artimiausiomis savaitėmis bus daugiau informacijos ir apsitarsime mes, kokiu lygmeniu turime ką padaryti“, – BNS sakė L.Graužinienė.

Per virtinę kruvinų atakų, kurių taikiniais penktadienio vakarą tapo į koncertą atėję jaunuoliai ir populiariose Prancūzijos sostinės vietose laiką leidę paryžiečiai, žuvo 128 žmonės, o dar daugiau kaip 200 buvo sužeista. URM atstovai BNS informavo, kad oficialios informacijos apie Paryžiuje nukentėjusius Lietuvos piliečius neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius