Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 15

Vilniuje steigiamas Lietuvos ir Indijos forumas

Trečiadienį Seime vyksiančioje konferencijoje ketinama įsteigti visuomeninį Lietuvos ir Indijos forumą, kuris turėtų suvienyti besidominčius Indija, su šia šalimi dirbančius asmenis ir organizacijas, visus, kurie ieško naujų bendradarbiavimo su Indija formų ir sričių, nori sužinoti daugiau apie šią šalį, jos kultūrą ir dabartį bei dalintis savo bendravimo su Indija patirtimi.
Lanksti Indijos ekonomika
Indijos prekeiviai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visi norintys asmenys galės pasirašyti steigiamo Lietuvos – Indijos forumo deklaraciją ir tapti forumo nariais.

Sukurta ir speciali interneto svetainė, kurioje forumo nariai galės keistis informacija apie savo veiklą, projektus, keliones, dalintis patirtimi ir resursais. Lietuvių ir anglų kalbomis bus pateikiama naujausia informacija apie abi šalis.

„Šioje konferencijoje bus apžvelgtos šiandienos Indijos aktualijos, Lietuvos ir Indijos ryšiai, tolesnio bendradarbiavimo kultūros, mokslo, švietimo, verslo srityse galimybės. Tikiuosi, kad bendromis įvairių institucijų pastangomis pavyks suaktyvinti bendradarbiavimą su Indijos Respublika, kuri yra ne tik turtingos istorijos ir kultūros šalis, bet ir įspūdingai auganti nauja jėga,“ – teigė Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Indijos Respublika grupės pirmininkė D.Mikutienė.

Konferenciją „Lietuva ir Indija: abipusiai naudinga draugystė“ globoja Seimo pirmininkė Irena Degutienė, rengia Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Indijos Respublika grupė, Užsienio reikalų ministerija, Vilniaus universiteto Orientalistikos centras ir Indijos– Baltijos prekybos rūmai.

Lapkričio mėnesį vyks pirmasis Lietuvos Respublikos Seimo delegacijos vizitas į Indijos Respubliką. Vizito metu planuojami susitikimai su parlamento vadovybe bei nariais, įvairių ministerijų ir institucijų vadovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius