Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VMVT dviems įmonėms uždraudė į kitą šalį išvežti neprižiūrėtus ir išsekusius gyvulius

Vakar (gegužės 9 d.), Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pareigūnai uždraudė išvežti galvijus, kurie turėjo patekti į galvijų auginimo ūkį Lenkijoje, rašoma VMVT pranešime spaudai.
Žemės ūkis
Žemės ūkis / 123RF.com nuotr.

Praėjusią savaitę dvi įmonės kreipėsi dėl sertifikato išdavimo 2 galvijų siuntoms. Šiaulių apygardos paslaugų skyriaus specialistai nuvykę į gyvulių laikymo vietą Mažeikių raj. aptiko apleistus, neprižiūrėtus galvijus, kurie buvo laikomi itin blogose sąlygose. Sertifikatas įmonėms UAB „Hantera“ ir UAB „Ekoangus“ ketinusioms išvežti gyvulius neišduotas.

Atvykę į gyvulių laikymo vietą, VMVT inspektoriai apžiūros metu nustatė, kad išvežimui į Lenkiją skirti galvijai išliesėję, apkibę mėšlu, nuplikusiais šonais, galūnėmis, nuplikusios ir kaklo sritys, kai kurie šlubuoja. Neprižiūrėti gyvūnai buvo priversti nuolat stovėti ant susikaupusio mėšlo. Tvarto prieigose ir aplinkoje neaptikta pašaro ir kraiko atsargų.

Dėl nepakankamo galvijų sveikatingumo, netinkamo ženklinimo ir gyvūnų gerovės pažeidimų priimtas sprendimas neišduoti vidaus prekybos sertifikato ir neleisti išvežti gyvūnų į kaimyninę valstybę. Informacija apie pažeidimus nedelsiant perduota Šiaulių apygardos priežiūros skyriui tolimesniam tyrimui.

Įmonių atstovams gresia sankcijos dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius