Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 07 21

VSD neigia, kad E.Kusaitė buvo apklausiama jų patalpose

Terorizmu įtariama klaipėdietė Eglė Kusaitė Valstybės saugumo departamento (VSD) patalpose nebuvo apklausiama, teigiama VSD pranešime spaudai.
E.Kusaitė
Eglė Kusaitė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Departamento pareigūnai nevežė ir nedalyvavo galimai vežant E.Kusaitę iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo į kitas patalpas. E.Kusaitė nebuvo atvežta į VSD patalpas. VSD pareigūnai nedalyvavo apklausiant E.Kusaitę 2010 metų balandžio mėnesį“, – teigia Valstybės saugumo departamentas.

Pranešime informuojama, kad buvo atliktas vidinis tyrimas dėl galimo E.Kusaitės teisių ir laisvių pažeidimo.

Klaipėdietė sulaikyta 2009 metų spalio 29 dieną, kai buvo susirengusi vykti į Rusiją.Merginos artimieji kaltina VSD ir Generalinės prokuratūros pareigūnus prieš E.Kusaitę naudojus fizinį ir psichologinį smurtą, psichotropines priemones. Pati įtariamoji antradienį per Vilniaus apygardos teismo posėdį, kur nagrinėtas Generalinės prokuratūros prašymas pratęsti jos suėmimą, tvirtino, kad per apklausą VSD patalpose ją esą sumušė trys Rusijos federalinės saugumo tarnybos pareigūnai.

Anot VSD, jų tyrimas šiuos kaltinimus paneigė.

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl E.Kusaitės rengimosi dalyvauti teroristinėje veikloje. Jai pateiktas galutinis įtarimas dėl sunkių ir labai sunkių nusikaltimų – tai yra dėl dalyvavimo kuriant ir dalyvaujant organizuotoje grupėje teroro aktui vykdyti ir dėl rengimosi padaryti teroro aktą itin kvalifikuotomis aplinkybėmis.

Už pirmąją veiką jai gresia iki 10 metų laisvės atėmimo, už antrąją – 10–20 metų laisvės atėmimo arba įkalinimas iki gyvos galvos.

Prokurorų duomenimis, mergina ketino susisprogdinti Rusijos strateginės reikšmės objekte – karinėse bazėse, kuriose buvo laikomi asmenys, kariavę Čečėnijoje, siekiant sunkių padarinių – tai yra, nužudyti kuo daugiau žmonių, sukelti paniką ir išgąstį.

E.Kusaitė kaltinimus neigia.

Klaipėdietė sulaikyta 2009 metų spalio 29 dieną, kai buvo susirengusi vykti į Rusiją.

Šioje šalyje šių metų sausį suimti du čečėnų tautybės asmenys, įtariami verbavę lietuvę teroristiniam aktui – Apti Magmadovas ir Aišat Magmadova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius