-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 15

Vyriausybė – prieš socialinę paramą dirbantiems ne visą darbo dieną

Vyriausybė raginama nepritarti „darbiečių“ siūlymui mažiau nei minimalią mėnesio algą (800 litų) uždirbantiems ir ne visą dieną dirbantiems žmonėms leisti gauti piniginę socialinę paramą. Laikinai – iki 2011 metų pabaigos – suteikus tokią paramą, iš biudžeto reikėtų daugiau nei 21 mln. litų.
Kai visojen šalyje vyksta taupymas politikai didinasis atlyginimus.
Atlyginimas. / „Scanpix“ nuotr.

Sprendimą dėl Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo pataisos Vyriausybė priims trečiadienį.

Teigiama, kad Seimui priėmus tokią pataisą, išaugtų besikreipiančių paramos gyventojų skaičius – socialinės pašalpos norėtų 5,49 tūkst., o kompensacijų už šildymą – 8,345 tūkst. žmonių. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija prognozuoja, kad pataisos paskatintų ir darbdavius, ir darbuotojus vengti mokesčių mokėjimo – už privalomą darbo laiką būtų mokamas oficialus atlyginimas, o už kitą laiką – „vokelyje“.

Ministerija taip pat įspėja, kad trumpiau dirbant ir mokant mažesnius mokesčius, sumažėtų ir socialinio draudimo išmokų dydžiai. Statistikos departamento duomenimis, praėjusių metų trečiąjį ketvirtį ne visą darbo dieną dirbo 190 tūkst. gyventojų.

Dabar žmonės, kurie uždirba mažiau, neturi teisės gauti piniginės socialinės paramos, o į ją pretenduoti gali tik tie, kurie dirba ne mažiau kaip du trečdalius maksimalios darbo laiko trukmės.

Tuo tarpu asmuo, kurio atlyginimas sudaro mažiau negu du trečdalius, pavyzdžiui, pusę maksimalios darbo laiko trukmės, negali gauti paramos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius