Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

W.Tomaszewskis įvertino rinkimus: G.Nausėda sustiprėjo, valdančios partijos patyrė krachą

Kandidato šiuose Prezidento rinkimuose neturėjusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Waldemaras Tomaszewskis sako, kad šie rinkimai parodė dvi tendencijas. Pirmiausia – kad dabartinis prezidentas G.Nausėda savo pozicijas sustiprino, o štai valdančiosios partijos patyrė krachą. Ar kurį nors kandidatą rems antrame rinkimų ture ir kuris kandidatas tai bus, jis pažadėjo pasakyti po partijos tarybos posėdžio.
Gitanas Nausėda, Waldemar Tomaszewski ir Ingrida Šimonytė
Gitanas Nausėda, Waldemar Tomaszewski ir Ingrida Šimonytė / 15min montažas

Visas Prezidento rinkimų naujienas galite rasti čia.

Ankstesniuose trejuose rinkimuose kandidatavęs į prezidentus W.Tomaszewskis šįkart į prezidentus nebetaikė. Tad rajonuose, kur anksčiau telkėsi didžiausia parama jam, tą vietą užėmė kiti kandidatai – Šalčininkų rajone ir Visagine tai buvo Eduardas Vaitkus.

Apie tai, kokios gali būti priežastys, kad šis kandidatas buvo toks populiarus šiose savivaldybėse, skaitykite čia: Apstulbinusi E.Vaitkaus sėkmė – kodėl Visaginas ir Šalčininkai jį matytų prezidentu?

W.Tomaszewskis į tas priežastis gilintis nenorėjo, bet pasakė, kad tai yra „valdančiųjų nuopelnas – žmonės protestavo prieš jų politiką ir darbus“, paminėdamas ir nelegalių migrantų krizę bei norą statyti pabėgėlių centrą prie Dieveniškių mokyklos, taip pat Rūdninkų poligoną.

„Pamatėme, kaip sustiprėjo Gitano Nausėdos pozicijos. Antra pagrindinė žinia – valdančiųjų partijų krachas. Jie prarado šimtus tūkstančių balsų, jų kandidatė, premjerė aną kartą turėjo 35 proc., iškovojo pirmą vietą, dabar 19 proc.

Apie kitos valdančios partijos – Laisvės partijos – kandidatą gal nereikia ir kalbėti, čia dvigubas krachas“, – sakė W.Tomaszewskis.

Kurį kandidatą LLRA-KŠS rems antrajame ture, partija spręs tarybos posėdyje. Partijos pirmininkas sakė, kad pirmiausia bus išanalizuota situacija, o tuomet galbūt įvardins ir remiamą kandidatą.

„Iškart norisi pabrėžti, kad prezidentas G.Nausėda laimėjo užtikrintai. Ir antrame rate susitiks su ta pačia kandidate, kaip ir praėjusiuose rinkimuose, su premjere I.Šimonyte.

Pamatėme, kaip sustiprėjo Gitano Nausėdos pozicijos. Antra pagrindinė žinia – valdančiųjų partijų krachas.

Aš manau, kad realiausias scenarijus (kad laimės G.Nausėda – red.past.). Ir šita dinamika labai aiški, G.Nausėda 2019 m. gavo beveik 31 proc. balsų, o I.Šimonytė užėmė pirmą vietą su daugiau nei 31 proc. balsų. Dabartiniuose rinkimuose G.Nausėda turi 44 proc., I.Šimonytė 19,86 proc., tai persvara labai ryški ir G.Nausėda yra favoritas“, – kalbėjo W.Tomaszewskis.

Tapatintis su E.Vaitkumi ir jo sekėjais vis dėlto W.Tomaszewskis neskuba, esą LLRA-KŠS turi savo politinę jėgą, savo poziciją ir viziją. Vis dėlto jis rado, kur galėtų sutarti su E.Vaitkumi.

Vienas iš dalykų, dėl kurio W.Tomaszewskis pritarė E.Vaitkui, yra dėl politikos uždaryti pasienio punktus su Baltarusija. Jo teigimu, pasienyje gyvenantys žmonės pajuto Vyriausybės sprendimų pasekmes – tarkim, negali nuvažiuoti į kapines, kur palaidoti jų artimieji Baltarusijos teritorijoje.

„Susidarė eilės po 15 km, stovi sunkvežimiai Šalčininkų rajone praktiškai per visą rajoną. Teršia orą, nėra sutvarkyta infrastruktūra. Žmonės turi savo artimuosius palaidotus anoje pusėje sienos, negali nuvažiuoti į kapines. Kas tai yra? Kodėl kažkas dabar stato naują Berlyno sieną?“ – piktinosi jis.

Jis paragino valdžios atstovus neieškoti kaltų, daryti išvadas, pažiūrėti į veidrodį ir „nemeluoti žmonėms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius