-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 07

Z.Vaigauskas: į rinkimus norinčios spėti partijos turi registruotis per ketvirtadienį

Ketvirtadienis yra paskutinė diena registruotis partijoms, kurios ketina kelti kandidatus Seimo rinkimuose rudenį, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / 15min nuotr.

„Aš skaičiuoju, kad šiandien – paskutinė diena. Jei jos nesusitvarkiusios, viskas. Partijos, norinčios dalyvauti rinkimuose, šiandien jau turi būti baigusios registravimosi procesą. Jei šiandien dar užsiregistruoja – gali dalyvauti, jei rytoj baigia registravimąsi, jau kitų rinkimų reikėtų laukti“, – BNS ketvirtadienį sakė Z.Vaigauskas.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kandidatus Seimo rinkimuose gali kelti partija, įregistruota ne vėliau kaip likus 185 dienoms iki rinkimų, ir atitinkanti Politinių partijų įstatymo reikalavimus dėl partijos narių skaičiaus.

Ketvirtadienio terminas lemtingas tampa „Neapmokestinamųjų pajamų didinimo“ partijai, kurios Teisingumo ministerija neregistravo, o įvertinusi pakartotinio steigiamojo suvažiavimo dokumentus kreipėsi į prokurorus, suabejojusi, ar toks suvažiavimas apskritai įvyko.

Teisingumo ministerijos atstovas Sergejus Tichomirovas BNS patvirtino, jog ketvirtadienio situacija tokia – partija neregistruota, o jos steigimo medžiagą vertina teisėsauga.

Partiją „Neapmokestinamų pajamų didinimas“ įkurti bandyta šių metų pradžioje Panevėžyje, jos pirmininke buvo išrinkta Ukmergės savivaldybės rajono tarybos narė Nijolė Giedraitienė, savivaldos rinkimuose dalyvavusi su Seimo nario Naglio Puteikio vardo visuomeniniu rinkimų komitetu.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius