Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 08 27

Žaliojo tilto skulptūros nesulaukia norinčiųjų jas remontuoti

Nors konkursas remontuoti Žaliojo tilto skulptūroms baigėsi, norinčiųjų atlikti šiuos darbus kol kas neatsirado. Paraiškų teikimas pratęstas dar trim savaitėms.
Žaliojo tilto skulptūros dažais aptaškomos gana dažnai
Žaliojo tilto skulptūros / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Keturios skulptūrų grupės ant Žaliojo tilto jau ne vienerius metus laukia remonto. Šiemet Vilniaus savivaldybė paskelbė konkursą, kurio nugalėtojas imtųsi šio darbo. Tačiau neatrodo, kad tai labai domintų specialistus. Pasibaigus paraiškų teikimo laikui paaiškėjo, kad konkurse niekas nedalyvavo.

Anot Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus specialistės Ingos Simanonytės, konkursas neįvyko, kadangi nebuvo dalyvių. „Paraiškų teikimas pratęstas dar trims savaitėms, konkurso sąlygos nesikeičia“, – teigė savivaldybės atstovė.

Pagal konkurso sąlygas laimėjusi bendrovė turėtų remonto darbus atlikti per dvejus metus. Galimos darbų sąmatos iš anksto neskelbiamos, tačiau anksčiau Vilniaus meras Artūras Zuokas yra užsiminęs, kad tam prireiks apie ketvirčio milijono litų.

Ant Žaliojo tilto stovi keturios skulptūrų iš ketaus grupės: „Mokslo jaunimas“ (aut. Juozas Mikėnas ir Juozas Kėdainis), „Pramonė ir statyba“ (aut. Napoleonas Petrulis ir Bronius Vyšniauskas), „Taikos sargyboje“ (aut. Bronius Pundzius) ir „Žemės ūkis“ (aut. Bernardas Bučas ir Petras Vaivada). Jos čia išdygo 1952 metais.

Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių ir Lietuvos laisvės kovotojų sąjungų atstovai yra išplatinę rezoliuciją visoms valstybės institucijoms, kurioje protestuojama prieš Vilniaus savivaldybės planus už mokesčių mokėtojų planus restauruoti sovietmečio „šedevrus“ ant Žaliojo tilto ir reikalaujama juos nukelti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius