Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įkliuvo nelegalų pokerio turnyrą organizavę studentai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie LR VRM Šiaulių apskrities skyriaus pareigūnai kartu su Valstybinės lošimų priežiūros komisijos darbuotojais sekmadienį 12.20 val. nustatė nelegaliai organizuojamus azartinius lošimus – pokerio turnyrą, per kurį buvo lošiama iš pinigų, neturint šiai veiklai licencijos ir leidimo.
Azartiniai žaidimai
Azartiniai žaidimai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip informuoja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, bendrų veiksmų metu pagal turimą informaciją internetiniu adresu www.losimonamai.info buvo užsiregistruota į šį turnyrą bei gauta dalyvavimui reikalinga informacija (adresas, sąlygos, sąskaitos numeris, į kurią reikia atlikti pavedimą norint dalyvauti turnyre). Nustatyta, kad turnyras vyks sekmadienį 12.00 val. Šiauliuose, išnuomotoje pokylių salėje.

FNTT darbuotojas su Valstybinės lošimų priežiūros komisijos darbuotoju nuvyko nurodytu adresu. Ten buvo paruošti keturi stalai pokeriui žaisti – iš viso 40 vietų. Ant stalų buvo sudėti žetonai, reikalingi lošiant pokerį. Jie užsiregistravo žaidėjų sąrašuose, sumokėjo 45 Lt mokestį. Iš viso užsiregistravo 24 lošėjai. Dalyviams buvo paaiškinta, kad bus lošiama iš pinigų, 20 Lt iš surinktų pinigų skirta priziniam fondui, 25 Lt – salės nuomai. Taip pat buvo pateiktos turnyro organizavimo taisyklės, prizinio fondo išmokėjimo skaičiavimai.

12.20 val. šio nelegalaus pokerio turnyro vienas iš organizatorių paskelbė lošimo pradžią. Visi dalyviai išsitraukė po kortą ir ja remiantis buvo susodinti prie stalų, išdalytos kortų malkos ir lošimas prasidėjo. Tuo metu užėjo kiti FNTT darbuotojai, prisistatė ir atliko patikrinimą.

Per patikrinimą išaiškinti trys šio nelegalaus pokerio turnyro organizatoriai. Tai 21 metų Šiaulių universitete matematikos ir informatikos 2 kurso studentas, 19 metų Šiaulių universiteto 1 kurso studentas bei nedirbantis ir nesimokantis 19 metų asmuo. Visi jie gyvena Šiauliuose. Patikrinimo metu paimti lošimui skirti žetonai – iš viso 1100 vnt., pinigai, kortų malkos.

Nustatyta, kad vienas iš organizatorių apie organizuojamą pokerio turnyrą skelbėsi internetu www.losimonamai.info, www.pokeriokarta.lt bei bendraudamas su draugais. Jis nurodė savo sąskaitos numerį banke, į kurį dalyviai pervesdavo po 45 Lt , buvo pasidaręs dalyvių, kurie internetu užsiregistravo ketindami dalyvauti pokerio turnyre, sąrašą. Iš viso buvo užsiregistravę 52 asmenys.

Organizatoriai buvo pasidaliję vaidmenimis. Vienas registravo dalyvius, kitas surinkdavo pinigus, trečias organizavo žaidimą. Kadangi susirinko mažiau nei planuota dalyvių, leista dalyvauti ir neužsiregistravusiems iš anksto internetu. Tokių buvo 7 asmenys, jie buvo įtraukti į naują sąrašą.

Iš viso iš dalyvių buvo surinkta 1030 Lt, iš jų už salės nuomą sumokėta 500 Lt, 530 Lt buvo skirti priziniam fondui. Vienas iš organizatorių sau pasiliko 50 Lt kaip užmokestį, kuriuos skyrė pokerio lošimui, salės nuomai. Kiti už dalyvavimą lošime mokėjo patys.

Pagal esamų žaidėjų skaičių prizinis fondas buvo numatytas toks: 1 vietos laimėtojui – 40 procentų prizinio fondo sumos, 2 vietos laimėtojui – 25 procentai, 3 vietos laimėtojui – 20 procentų, 4 vietos laimėtojui – 10 procentų, 5 vietos laimėtojui – 5 procentai prizinio fondo vertės.

Visi pokerio turnyro dalyviai jauni, du iš jų – nepilnamečiai moksleiviai iš Kelmės, daugeliui suėję vos 18 metų, jie mokosi vidurinėje mokykloje, nors pagal įstatymą azartinius lošimus galima lošti nuo 21 metų. Visi apklaustieji teigė, kad dalyvavo turnyre tikėdamiesi išlošti prizinį fondą. Žaisti neva išmoko namuose.

Vienas iš pokerio turnyro organizatorių teigė tai organizuojantis pirmą kartą, priežastis – turiningiau praleisti laiką, užuot rūkius ir vartojus alkoholį, pasimatyti su draugais ir turėti galimybę išlošti pinigų. Jis šiai veiklai jokio leidimo ir licencijos neturėjo, nors žinojo, kad ji reikalinga. Taip pat žinojo, kad ši veikla yra nelegali.

Už šią veiką numatyta administracinė atsakomybė. Bauda – nuo 5 tūkst.  iki 15 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius