Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos keliuose pradėtos skaičiuoti pirmosios aukos (nuotraukos, video, atnaujinta 4.49 val.)

Praėjus kiek daugiau nei valandai po Naujųjų sutikimo Vilniuje kraupi avarija nusinešė dviejų žmonių gyvybes. Dar penki žmonės sužaloti, sudaužyti trys automobiliai. Dvi sužalotosios - nepilnametės, vienas žuvęs vairuotojas - pareigūnas.
Ugniagesiai gelbėtojai avarijos vietoje
Baisi avarija įvyko vos pažymėjus Naujuosius metus. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Sumaitotas Subaru
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Sumaitotas Subaru

Tragedija apie 1.20 val. įvyko sostinės pakraštyje, Nemenčinės pl. Tragedijos liudininkais tapo Vilniaus kelių policijos pareigūnai.

Kaip vėliau pasakojo Nemenčinės pl. naktį budėję pareigūnai, jie stovėjo miesto pakraštyje ir stebėjo iš sostinės centro judančių automobilių srautą. Netikėtai nuo Nemenčinės link Vilniaus milžinišku greičiu nuskriejo automobilis Subaru.

"Jis lėkė tokiu greičiu, kad vytis jį buvo beprasmiška. Todėl sėdome į savo automobilį ir tiesiog nuvažiavome į tą pačią pusę", - vėliau sakė policininkai.

Nemenčinės pl. ir Laurų g. sankirtoje pareigūnai aptiko nuo kelio nuskriejusį sudaužytą automobilį Volkswagen Vento. Juo važiavę du žmonės buvo sužaloti.

"Pradėjome dairytis kitos mašinos. Galvojome, kad ji irgi kur nors griovyje. Tačiau sužaloti žmonės pasakė, kad Subaru rėžėsi į jų automobilio galą, tiesiog nustūmė Volkswageną nuo kelio ir nulėkė toliau", - pasakojo pareigūnai.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Iš avarijos vietos išgabenamas žuvusiojo kūnas
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Iš avarijos vietos išgabenamas žuvusiojo kūnas

Vienas policininkas liko avarijos vietoje, kitas sėdo į automobilį ir nuvažiavo į priekį. Už poros kilometrų, Nemenčinės pl. ir Girinaičių g. sankirtoje jis išvydo kraupų vaizdą. Šalikelėje riogsojo visiškai sumaitotas automobilis Citroen, vidury kelio stovėjo sudaužytas automobilis Subaru, mašinose vaitojo metalo laužo krūvose užspausti žmonės. Iš viso automobiliuose po avarijos buvo užspausti penki žmonės.

Į avarijos vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai iš Subaru ištraukė du sužeistuosius. 1969 metais gimusį automobilio vairuotoją ugniagesiai išlaisvino jau praradusį sąmonę. Pakeliui į ligoninę jis mirė. 

Automobilio Citroen vairuotojas (gim. 1971 m.) žuvo įvykio vietoje, kartu važiavusios 1993 m. ir 1994 m. gimusios nepilnametės iš mašinos buvo ištrauktos tik didelėmis ugniagesių pastangomis ir panaudojus specialią įrangą. Jos sunkiai sužalotos, abi paguldytos į reanimaciją.

Pirminiais duomenimis, žuvęs automobilio Citroen vairuotojas buvo Kalėjimų departamento pareigūnas.

Iš viso, nepraėjus nė pusantros valandos po Naujųjų sutikimo, šioje avarijoje buvo sužaloti penki žmonės. Dar du žuvo. Sudaužyti trys automobiliai.

Vilniaus policija dėl avarijos pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tačiau pasakyti ar nelaimės kaltininkas buvo blaivus, pareigūnai kol kas nesiryžta. Tai turėtų nustatyti ekspertai, kai bus ištirtas vairuotojo kraujas. Policija taip pat tikslina avarijos aplinkybes, žuvusiųjų ir sužeistųjų duomenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius