Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus rajone rastas negyvas pedofilijos istorijos veikėjas Andrius Ūsas (atnaujinta 11.34 val., naujos nuotraukos, video)

Naujienų portalo 15min.lt šaltinių teigimu, sekmadienį po pietų rastas negyvas Andrius Ūsas.
Andrius Ūsas E.Jakilaičio laidoje
Šią vasarą, liepos 15-ąją, A.Ūsas būtų šventęs savo 36-ąjį gimtadienį. / Lryto TV iliustr.

Pasak šaltinių, garsiosios Kauno pedofilijos istorijos įtariamojo 35 metų A.Ūso lavonas po pietų aptiktas Alytaus rajone. Apie jį pranešė Eigirdonių kaimo gyventoja.

Paskambinusi į policiją moteris pasakė netoli kaimo aptikusi apvirtusį keturratį motociklą, o šalia jo gulintį negyvą vyrą.

Į įvykio vietą išskubėjo Generalinės prokuratūros ir kitų teisėsaugos institucijų pareigūnai iš Vilniaus ir Kauno, tarp jų buvo ir naujas laikinasis Kauno apygardos prokuratūros vadovas Vladimiras Kokoškinas, jis davė interviu žiniasklaidai.

Jau išsiaiškinta, kad minėtas keturratis motociklas vos birželio 2 dieną buvo registruotas A.Ūso vardu.

Papildyta 20.28 val. Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas išplatino oficialų pranešimą, kuriame patvirtinama, kad aptiktas A.Ūso kūnas.

„Birželio 13 d. apie 17.45 val. Alytaus apskrities  vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojų grupėje iš Alytaus greitosios medicininės pagalbos medikų gautas telefoninis pranešimas, kad Alytaus rajone, Butrimonių seniūnijoje, Eigirdonių kaime, rastas apsivertęs keturratis motociklas ir prie jo nukritęs negyvas asmuo. Kaip paaiškėjo, tai ANDRIAUS ŪSO (gim. 1974 m.) lavonas, be išorinių kūno sužalojimų. Ar mirusysis dėvėjo apsaugos priemones, neaišku“, – rašoma pranešime.

Patikslintais duomenimis, A.Ūso motociklas aptiktas ant neasfaltuoto keliuko miško pakraštyje. To iš esmės net neverta vadinti keliu, labiau ta vieta primena tiesiog išvažinėtą dirvoną.

Keturratė transporto priemonė buvo apvirtusi, tačiau jos variklis vis dar veikė. A.Ūso kūnas rastas nukritęs nuo poros metrų skardžio ir gulintis nedideliame vandens telkinuke veidu žemyn. Greta gulėjo šalmas.

A.Ūsą ir jo motociklą aptikusi moteris apie kraupų radinį į Alytaus regiono bendrosios pagalbos centro paskambinusi pranešė 15.55 val., tačiau didžiulis sukrutimas teisėsaugos institucijose dėl to kilo tik apie 19 val. Matyt, kai buvo identifikuotas negyvėlis. A.Ūso kūnas iš Eigirdonių kaimo buvo išvežtas maždaug 20.30 val.

Papildyta 20.52 val. Lietuvos Respublikos laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas LTV naujienų laidai „Panorama“ patvirtino, kad žuvęs asmuo – iš tiesų Andrius Ūsas, tas pats vienintelis įtariamasis pedofilijos byloje.

„Teigti, kad tai yra smurtinė mirtis, dabar dar negalima“, – pabrėžė Generalinės prokuratūros vadovas.

R.Petrauskas šiek tiek pasakojo apie tas pačias įvykio aplinkybes, kurios jau aprašytos 15min.lt.

„Norime, kad visi tyrimai būtų atlikti kuo greičiau. Be abejo, labai daug informacijos duos lavono tyrimas“, – aiškino R.Petrauskas.

Laikinasis generalinis prokuroras dar pasakojo, kad vyriškis išvažiavo pasivažinėti keturračiu ir negrįžo, tačiau artimieji A.Ūso pasigesti nespėjo – kūną rado atsitiktinis praeivis.

„Turime duomenų, kad jis turėjo važiuoti kitu keliu, o ne tuo, kur buvo rastas“, – dar sakė R.Petrauskas.

Kaip žinoma, Panevėžio miesto apylinkės teisme neseniai nesėkmingai bandyta atversti rezonansinę pedofilijos bylą, kurioje verslininkas A.Ūsas buvo įtariamas tvirkinęs mažametę D.Kedžio dukrą. Pirmasis posėdis neįvyko, nes esą susirgo įtariamojo advokatė.

Jau ateinančią savaitę, trečiadienį, birželio 16-ąją, Panevėžyje planuota surengti antrąjį šios bylos posėdį. Dabar jau aišku, kad mirus vieninteliam įtariamajam byla bus nutraukta.

Kaip žinoma, A.Ūsas yra dirbęs buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeniniu padėjėju. Pilietininkų partijoje A.Ūsas bandė daryti karjerą, kai 2007-ųjų vasarį dalyvavo Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimuose.

Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikti duomenys byloja, kad A.Ūsas 1992 metais Kaune baigė vidurinę mokyklą, o vėliau įstojo į Lietuvos žemės ūkio universitetą, tačiau studijų nebaigė.

Politiko anketoje buvo nurodoma, kad pagrindinis jo darbas yra direktoriaus postas bendrovėje „Eurotechnika“. Vyras nurodė mokantis anglų, rusų, vokiečių kalbas.

Tarp kandidato pomėgių paminėtos kelionės ir politika. Šeimos narių sąraše buvo paminėta sutuoktinė Ariana, dukra Justina bei sūnus Martynas. Su Ariana vyras netrukus išsiskyrė, o po kurio laiko vedė ir pastaruoju metu gyveno su Guoda.

Papildyta 21.45 val. Alytaus apskrities VPK Valdymo organizavimo skyriaus specialistė Simona Ludavičiūtė sekmadienio vakarą papildomai informavo, kad A.Ūsas vilkėjo sportines kelnes, marškinius ir švarką, taip pat dėvėjo šalmą. Šalmas rastas nukritęs netoli lavono. Tvenkinyje vandens lygis siekia aukščiau kelių. Nuo sodybos, kurioje viešėjo rastas asmuo, iki įvykio vietos – apie 3 kilometrai.

Alytaus policijos atstovė pabrėžė, kad ši informacija pirminė ir gali būti tikslinama.

Papildyta 22.15 val. 15min.lt korespondentas Gediminas Gasiulis iš įvykio vietos Eigirdonių kaime praneša, kad apie 22 val. išvežamas avariją patyręs keturratis. Juodasis motociklas Yamaha neatrodo suniokotas, tik priekinis kairys ratas apsivėlęs žolėmis. Akivaizdu, kad keturratis apynaujis.

Įdomi detalė: temstant įvykio vietoje dirba specialistas su metalo detektoriumi. Jis žvalgo žemės paviršių.

Palyginti nedidelį, apie 50 metrų ilgio ir 20 metrų pločio, plotą pamiškėje policija yra aptvėrusi. Aplinkui yra susirinkę nemažai smalsuolių, daugiausia aplinkinių kaimų gyventojų. Avarijos vietoje taip pat darbuojasi gausus būrys žiniasklaidos atstovų.

Po 22 val. nelaimės vietoje dirba dviem policijos automobiliais atvažiavę kriminalistai.

Papildyta 22.50 val. Eigirdonių kaime žmogumi, kuris pirmasis aptiko negyvą A.Ūsą bei pranešė apie tai specialiosioms tarnyboms, prisistato ūkininkas Valdas.

Pusamžis vyras žurnalistams pasakojo, kad prieš 16 val. nuėjo į ganyklą perrišti ir pagirdyti savo karvių. Iš ganyklos ta vieta, kur apvirto motociklas, puikiai matoma, ji yra už pusšimčio metrų.

Ūkininkas pastebėjo žmogų, gulintį veidu į vandenį. Valdas teigia įsitikinęs, kad nukentėjusysis nerodė jokių gyvybės ženklų, tačiau skambino ir medikams, ir policininkams.

Anot Valdo, pirmieji pareigūnai atvyko maždaug per 15 minučių.

Atnaujinta 07.12 val. Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, R.Petrausko teigimu, „pirminiai tyrimo duomenys verčia manyti, kad jokių sąmokslo teorijų nereikėtų kurti. Ant žuvusiojo kūno nerasta smurto žymių, todėl galima spėti, kad žmogus važiuodamas pasijuto blogai ir nukrito nuo motociklo. Nuolat girdime apie tokius atvejus“. Tačiau jis pabrėžė, kad į visus klausimus, susijusius su A.Ūso mirtimi, atsakys ekspertai.

Tuo tarpu dienraščiui „Lietuvos rytas“ tyrimui artimas šaltinis sekmadienį vakare teigė, kad niekas dar negali paneigti ir nužudymo versijos. 

Tiesa, tai, kad po pirminės apžiūros išorinių sužalojimų ant A.Ūso kūno nerasta, verčia manyti, kad jis mirė ne nuo smūgio po susidūrimo, o dėl kokios nors staiga užklupusios ligos. Be to, neliko motociklo stabdymo žymių.

Atnaujinta 07.49 val. R.Petrauskas Lietuvos radijui sakė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl A.Ūso mirties fakto nustatymo. Jis taip pat dar kartą pakartojo, kad negalima kol kas teigti, jog A.Ūso mirtis buvo smurtinė – tai gali paaiškėti tik atlikus tyrimus.

Atnaujinta 10.42 val. Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas išplatino pranešimą, kuriame išdėsto kai kurias A.Ūso žūties detales. Pranešama, kad keturratis nebuvo apvirtęs, tik buvo įvažiavęs į vandens telkinį, – toje vietoje vandens lygis siekė kelius. Šalia keturračio gulėjo vyro lavonas veidu į vandenį. Dujinis ginklas, kurį A.Ūsas vežiojosi savigynai, buvo rastas automobilyje, kuriuo atvyko į sodybą. Šiuo metu ieškoma A.Ūso dokumentų. Pranešama, kad keturratis motociklas buvo pirktas birželio 4 dieną iš Tauragės miesto gyventojo.

Po kelių valandų (tikslus laikas nežinomas, nes laukiama žmonos patikslinimų dėl pervežimo), A.Ūso kūnas iš Alytaus bus vežamas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie LR Teisingumo ministerijos medicinos kriminalistikos laboratoriją dėl tolesnių tyrimų. Šiuo metu laukiama A.Ūso žmonos sprendimo, ar kas nors lydės iš artimųjų, ar žmona leis vykti tik pareigūnams.

Atnaujinta 11.19 val. Alytaus pareigūnai praneša, kad A.Ūso automobilyje rasti du dujiniai ginklai, kuriuos A.Ūsas vežiojosi savigynai. Paimti automobilyje rasti vaistai ir kiti daiktai. Į sodybą, kurioje viešėjo A.Ūsas, kriminalistai ketina vykti tik tuo atveju, jeigu bus nustatyta, kad mirtis smurtinė. Kol šiuo metu apie tai duomenų nėra, kriminalistai sodybos dar kartą apžiūrėti nevyks. Šį ikiteisminį tyrimą kuruos Kauno apygardos prokuratūra. Tyrimui vadovaus grupė prokurorų iš Alytaus ir Kauno. Kurie prokurorai priklausys grupei, šiuo metu dar neaišku.

Atnaujinta 11.34 val. Kaip praneša naujienų portalas alytausgidas.lt, remdamasis savo šaltiniais, prieš mirtį A.Ūsas buvo neblaivus.

VIDEO: Andriaus Ūso žūties vietoje
VIDEO: Vieta, kur vertėsi Ūso keturratis

 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./A.Ūso keturratis po avarijos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./A.Ūso keturratis po avarijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius