Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apvogti Vilniuje esantys Aušros vartai

Iš Vilniuje esančių Aušros vartų koplyčios buvo pavogti šeši tikinčiųjų sunešti sidabro dirbiniai, penktadienį pranešė „Vilniaus diena“.
Aušros vartai
Aušros vartai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Sostinės policija patvirtino, kad iš šventovės dingo šeši įvairaus dydžio sidabro dirbiniai.

„Į policiją kreipėsi Aušros vartų administracija, žala ir pavogtos vertybės tikslinamos“, – sakė tyrimą atliekančio Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viršininkas Donatas Malaškevičius.

Aušros vartuose yra apie 8 tūkst. tikinčiųjų suneštų įvairaus dydžio auksinių ir sidabrinių dirbinių.

Dienraščio žiniomis, jau sulaikytas vienas įtariamasis, vyriškis gerai pažįstamas policijos pareigūnams. Tačiau D.Malaškevičius teigė negalįs patvirtinti šios informacijos, mat tebevyksta ikiteisminis tyrimas.

„Negaliu komentuoti, nes vyksta tyrimas, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad byloje nėra gerokai pasistūmėta“, – užsiminė pareigūnas.

Pasak „Vilniaus dienos“, dienraštis „Kurier Wilenski“ pranešė ir apie kitą įvykį, nutikusį Aušros vartuose, esą dalis auksinių dirbinių po remonto, kuris išaugo į skandalą, tapo sidabriniais. Įtariama, kad auksas pavogtas, o piktavaliai dirbinius pakeitė sidabriniais tikėdamiesi, jog jų darbeliai liks nepastebėti.

D.Malaškevičius pažadėjo, jog į šią informaciją bus atsižvelgta. Komisariato vadovas neatmetė galimybės, kad dėl auksinių dirbinių pakeitimo sidabriniais taip pat gali būti pradėtas tyrimas.

Aušros vartų administracija įvykio nekomentuoja.

Aušros vartuose yra apie 8 tūkst. tikinčiųjų suneštų įvairaus dydžio auksinių ir sidabrinių dirbinių. Rankų, kojų ir širdžių pavidalo dirbinius tikintieji į šventovę neša jau daugiau kaip du šimtmečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius