-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01 /19:10

„Aras“ sulaikė „automobilio bombos“ imitaciją „Swedbanke“ palikusį ir milijono eurų reikalavusį vyrą

Penktadienio pavakare Lietuvos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai šturmavo butą sostinės Pilaitės mikrorajone ir sulaikė prieš porą dienų „Swedbanko“ pastatą susprogdinti grasinusi ir pinigų reikalavusį vyrą.
„Aro“ šturmas
„Aro“ šturmas / Įvykio liudininko nuotr.

15min.lt šaltiniai patvirtino, kad butą „Aras“ šturmavo butą Pilaitėje ir sulaikė įtariamąjį. Jam apie 40-50 metų.

„Netrukus prokuratūra išplatins oficialų pranešimą“, - teigia šaltiniai.

Įtariamasis sulaikytas M.Pretorijaus g. stovinčiame name.

15min.lt jau skelbė, kad trečiadienio pavakare bankas „Swedbank“ elektroniniu paštu gavo pranešimą apie banko aikštelėje stovintį užminuotą automobilį „Ford“. Banko apsauga apžiūrėjusi požeminę automobilių stovėjimo aikštelę rado nurodytą automobilį, jame buvo lagaminas su mirksinčiomis lemputėmis.

Iš banko buvo evakuoti visi žmonės, policija aptvėrė pastatą, prie jo atskubėjo ugniagesiai gelbėtojai, greitosios pagalbos medikai ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Įtartino automobilio apžiūra ir galimo sprogmens neutralizavimas užtruko iki nakties. Vėliau Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas informavo, kad sprogmenų nerasta, stovėjimo aikštelėje stovėjo gerai pagaminta „automobilio-bombos“ imitacija.

„Tai buvo iš tiesų gerai pagaminta „automobilio-bombos“ imitacija. Automobilis „Ford“ buvo pagamintas kaip sprogmuo. Turėjome šiek tiek „sudėtingumų“, kol išsiaiškinome, kad tai yra ne tikra bomba. „Automobiliai-bombos“ gaminami taip, kad sprogtų ne tik juose esantis sprogmuo, visas automobilis gaminamas kaip viena didelė bomba. Štai tokia imitacija ir buvo palikta banko aikštelėje“, – naktį 15min.lt žurnalistui sakė V.Grabauskas.

Dar vykstant tariamo sprogmens neutralizavimo operacijai paaiškėjo, kad automobilį palikę asmenys iš banko pareikalavo vieno milijono eurų už tai, kad bomba nesprogtų. Vėliau policija įvertinusi visus surinktus duomenimis nusprendė, kad tikslingiausia ikiteisminį tyrimą pradėti dėl turto prievartavimo.

Dar ketvirtadienį per Žinių radiją ketvirtadienį kalbėjęs Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius atkreipė dėmesį, kad įvykis „Swedbanke“ kažkuo primena incidentą, gegužės viduryje sukėlusį ant kojų specialiąsias tarnybas sostinės Pilaitės mikrorajone.

Kaip tąsyk pasakojo 15min.lt, gegužės 18-osios, irgi trečiadienio, pavakarę „Aro“, policijos, greitosios ir ugniagesių pajėgos lėkė į Smalinės gatvę sostinės Pilaitės rajone.

Specialiųjų tarnybų susidomėjimą sukėlė gatvėje tarp miškelio ir 11-uoju numeriu pažymėto daugiabučio stovintis automobilis – irgi baltos spalvos 1996 metų laidos „Ford Escort“, kurio kėbule buvo tarsi išmūryta savotiška kapsulė, be to, įdėtas seifas, išvedžioti kažkokie laidai, įrengtas mygtukas.

15min.lt šaltiniai patvirtino, jog pareigūnai rimtai vertina šį išorinį (ir vidinį) keistai perdarytų fordų panašumą, todėl tiria ir versiją, jog abu furgonus modifikavo tas pats asmuo ar grupė.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Prokuratūros pranešimas: Prieš pat 19 val. Generalinė prakuratūra išplatino pranešimą, kuriuo oficialiai patvirtino informaciją apie įtariamojo sulaikymą.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, penktadienį apie 17 val. Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su Lietuvos kriminalinės policijos biuro bei „Aro“ pareigūnais sulaikė Lietuvos Respublikos pilietį, gimusį 1963 m., įtariamą š.m. birželio 29 d. šalia „Swedbanko“ esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje palikusį tariamą sprogmenį ir grasinusį jį susprogdinti.

Sulaikytas pilietis įtariamas didelės vertės svetimo turto reikalavimu. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Prokurorų duomenimis šis įvykis nesusijęs su Vilniuje surengta moterų konferencija ar kitais tautinės nesantaikos kurstymo pagrindais, rašoma prokuratūros pranešime.

Papildyta: Kaip redakciją informavo šturmo liudininkai, apie 19 val. įtariamojo namuose ir po namu esančiame garaže vis dar darbavosi policijos pareigūnai. Įvažiavimą į garažą buvo užblokavęs policijos automobilis, viduje dirbo ekspertai.

Tapote šturmo liudininku? Nuotraukas ir video siųskite adresu: 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius