Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių vagys paliko Lietuvą?

Iš Lietuvos bėga visi kas tik gali, bėga net ir automobilių vagys. LNK pranešime spaudai teigiama, kad tokią išvadą daro laidos „Ne vienas kelyje“ kūrėjai sykiu su kriminalinės policijos darbuotojais atlikę praėjusių metų nusikaltimų analizę.
Automobilis
Automobilis / T. Urbelionio BFL nuotr.

Automobilių pagrobta beveik trečdaliu mažiau. Taigi, kas nutiko, kur dingo vagys, ar ši profesija tapo nepelninga?

Kriminalistų nuomone, Vakarų Europos šalyje vagims atsiveria kur kas didesnės galimybės – pavyzdžiui Vokietijoje, populiariųjų brangių „Audi“, „Mercedes–Benz“, BMW ir „Volkswagen“ modelių yra kur kas daugiau ir jie mažiau saugomi.

Nusikaltimų mažėjimui įtakos turėjo ir tai, kad šalyje buvo sulaikyta ir izoliuota ne viena garsi vagių grupė.

Tačiau kaip sakoma, šventa vieta tuščia nebūna. Jeigu vagys profesionalai pasitraukė į kitas šalis, tai Lietuvoje vagimis tapo žinomų firmų vadovai. Kai Lietuva ėmė ristis į krizę ir įmonės pajuto bėdą, kai kurie įmonių vadovai pamėgino gelbėti situaciją tokiu būdu – jie paskelbdavo kad automobilis, už kurį jie kas mėnesį turėdavo mokėti lizingui, yra pavogtas. O iš tikrųjų tuo metu tas automobilis būdavo parduodamas partneriams Rusijoje ar kitose šalyje. Pasak kriminalinės policijos atstovų, tokie automobiliai NVS šalyse netgi būdavo priregistruojami. 

Lietuvoje liko pakankamai smulkių vagišių, kurie bando pragyventi vogdami viską, ką pamato palikta ant automobilio sėdynių, o taip pat mašinose esančias navigacijas, radijo imtuvus, nuimdami nuo automobilių padangas. Tokių vagysčių šalyje  nesumažėjo.

Dar viena pastarojo meto vagišių naujovė – oro pagalvių vagystės. Kai iš mašinos pavagiamos oro pagalvės, savininkas patiria keliolikos tūkstančių litų nuostolį. Mat po tokios invazijos, tenka keisti ir likusias oro pagalves, kompiuterį, diržus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius