Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Be teisių motociklą vairavusiam kelių ereliui teko atsisveikinti su „Kawasaki“

Savaitgalį Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) Specialios paskirties skyriaus pareigūnai vykdė sustiprintas pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolės priemones Utenos ir Vilniaus apskrityse, ypatingą dėmesį skirdami motociklus vairuojantiems asmenims, praneša LKPT.
LKPT reido akimirka
Įtartinas „Kawasaki ZX-10“ - dešinėje / LKPT nuotr.

Šeštadienio ir sekmadienio reidų metu pareigūnai patikrino apie 80 motociklų. Utenoje, Jono Basanavičiaus gatvėje, beveik tuo pačiu metu buvo nustatyti du pažeidėjai, vairavę galingus „Honda„ ir „Kawasaki“ motociklus.

Motociklą „Honda CBR1000RR„, prie kurio buvo pritvirtintas itališko valstybinio numerio ženklas, vairavo 22 metų jaunuolis, kuris paaiškino, kad dokumentus pamiršo namie.

Patikrinus vairuotojo duomenis, paaiškėjo, kad jaunas vyras neturi teisės vairuoti nei motociklus, nei kitas transporto priemones – ši teisė iš gerai policijai žinomo vyro buvo atimta prieš pusmetį už tai, kad šis nepakluso uniformuoto pareigūno reikalavimui sustabdyti automobilį ir bėgo nuo policijos. Įtarimą sukėlė ir valstybinio numerio ženklo lentelė – atidžiau patikrinus, pareigūnai nustatė, kad ši lentelė yra netikra.

Netrukus pareigūnai sustabdė ir patikrino dar vieną galingą motociklą – „Kawasaki ZX-10“, jį vairavo 30-metis Anykščių gyventojas. Teisės vairuoti motociklus vyras neturėjo.

Prie motociklo buvo pritvirtinta Jungtinės Karalystės valstybinio numerio ženklo lentelė, tačiau jokių dokumentų vairuotojas nepateikė. Patikrinus, paaiškėjo, kad šis valstybinis numeris priklauso kitam, „Yamaha“ markės motociklui.

Negana to, sustabdyto „Kawasaki ZX-10“ nepavyko identifikuoti, nes motociklo rėmo identifikacijos numeriai buvo nutrinti, tai dažnai padaroma, siekiant nuslėpti transporto priemonės vagystę.

Policijai gerai žinomas, ne kartą už administracinius teisės pažeidimus baustas 30-metis, vairavęs motociklą, paaiškino, kad pirko šią transporto priemonę iš nepažįstamo asmens, o jokių dokumentų iš pardavėjo negavo. Vairuotojas kartu su įtarimą sukėlusiu galimai vogtu motociklu buvo pristatyti į policijos komisariatą.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per tris vasaros mėnesius, šalies keliuose įvyko 117 eismo įvykių, kuriuose dalyvavo motociklus vairuojantys asmenys. Šiuose įvykiuose žuvo 4 žmonės, 123 žmonės buvo sužeisti. Birželio-rugpjūčio mėnesiais įvyko 18 eismo įvykių dalyvaujant teisės vairuoti neturintiems motociklininkams, šiuose įvykiuose žuvo 3 žmonės, 20 žmonių buvo sužeista.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad specialios policinės eismo dalyvių kontrolės priemonės bus vykdomos ir ateityje, įvairiuose šalies kelių ruožuose, stabdant kaip pavienes transporto priemones, taip ir kelias vienu metu. Tokių priemonių metu eismas gali būti sulėtintas, taip pat gali susidaryti trumpalaikės eismo spūstys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius