-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berneen byloje VSD šešėlis (nuotraukos, atnaujinta 13.56 val.)

Šeštadienio rytą vyko pirmasis teismo posėdis, kuriame nagrinėta krašto apsaugos savanorės Violetos Iljinych bylą. Mergina šioje byloje kaltinama televizijos laidų vedėjos Berneen sumušimu.
Šeštadienio rytą vyko pirmasis teismo posėdis, kuriame nagrinėta krašto apsaugos savanorės Violetos Iljinych, kaltinamos televizijos laidų vedėjos Berneen sumušimu, byla.
Berneen / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Iljinych pareikšti kaltinimai dėl rasinės nesantaikos kurstymo bei viešosios tvarkos pažeidimo. Pagal pareikštus kaltinimus merginai gali grėsti bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Violeta Iljinych
Violeta Iljinych

Prieš pradedant nagrinėti bylos medžiagą, teisiamosios advokatas Nerijus Ulčinas pareiškė nepasitikėjimą bylos prokuroru Vladimiru Sergejevu: esą jis yra šališkas, nes galimai žinojo, kad parodymai iš Violetos buvo išgauti ją laikant įkalinus netinkamomis sąlygomis.

Pasak advokato, jis taip pat turintis žinių, kad prokuroras šioje byloje vadovaujasi VSD pareigūnų nurodymais – esą jis su vienu VSD karininku buvo susitikęs vasario 13 dieną.

Prokuroras tokius kaltinimus šališkumu atmetė kaip nepagrįstus dokumentais.

Savanorė išsigando butelio (papildyta 10.43 val.)

Bylą nagrinėjanti teisėja Aldona Tumelionytė, apsvarsčiusi gynybos kaltinimus, nusprendė, kad pareikštas prokuroro nušalinimas yra nepagrįstas ir atmetė jį kaip nemotyvuotą.

Tęsiantis teismo posėdžiui V.Iljinych neigė savo kaltę. Ji teigė Berneen nemušusi, o tik pastūmusi ir nuėjusi.

„Berneen man praeidama parodė nepadorų gestą ranka. Aš priėjau norėdama jai atskaityti mini moralą. Ji tada kilstelėjo ranką su buteliu ir aš išsigandau, kad ji man gali smogti. Tada ją pastūmiau, apsisukau ir nuėjau“, – savo įvykių versiją pateikė kaltinamoji.

Ji teigė, kad ikiteisminio tyrimo metu jos parodymai, esą ji mušusi Berneen per veidą ir diržu, buvo išgauti prievartos būdu darant spaudimą.

M.Murzos kompanijai vietos nepakako (papildyta 11.26 val.)

Į teismą atvykusi Berneen Candice Naidoo-Čereška su savimi neturėjo jokio asmens tapatybę paliudijančio dokumento, todėl šį kartą ji apklausta nebuvo.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Šeštadienio rytą vyko pirmasis teismo posėdis, kuriame nagrinėta krašto apsaugos savanorės Violetos Iljinych, kaltinamos televizijos laidų vedėjos Berneen sumušimu, byla.
Į teismo posėdį atvyko ir Mindaugas Murza su bendražygiais.

Tą vakarą su Berneen buvusi Solveiga Zubrickienė teigė, kad V.Iljinych keletą kartų sudavė kumščiu Berneen į galvą. Tuo metu S.Zubrickienei kelią užstojo veidą užsidengęs jaunuolis, kuris jai pasirodė nacionalistinių pažiūrų. Liudytoja teigė, kad Berneen buvo užgauliojama, vadinama “negre”, jai taip pat buvo porą kartų suduota diržu.

Kaltinamosios palaikyti prie teismo atėjo radikalas Mindaugas Murza su šalininkais. Prieš posėdį prie teismo pastato plevėsavo Lietuvos bei nacionaldarbininkų judėjimo vėliavos. Radikalai stengėsi patekti ir į posėdžių salę, tačiau teisėjos buvo išprašyti už durų, nes neužteko vietos atsisėsti.

Taip pat teismo posėdžio stebėti atėjo Seimo narys konservatorius Kazimieras Uoka.

Spaudos konferencija – ne viešųjų ryšių akcija (papildyta 12.07 val.)

Kitas liudininkas – aktorius Dalius Mertinas – teigė, kad su Berneen jis susitiko kitą dieną repeticijos metu. „Ji buvo prislėgta, kaip nesava. Nubrozdintas veidas ir guzas galvoje. Buvo šoko būsenos“, – teismui aiškino D.Mertinas. Pasak jo, Berneen jautėsi blogai, ji pradėjo dusti, ją buvo išbėrę.

D.Mertinas aiškino, kad surengta spaudos konferencija nebuvo viešųjų ryšių akcija – taip tiesiog norėta atkreipti visuomenės dėmesį į rasistinį išpuolį. Į policiją dėl tyrimo pradėjimo buvo kreiptasi po spaudos konferencijos.

Po D.Mertino apklausos teismas paskelbė pietų pertrauką.

Advokatas panoro naujos apklausos (papildyta 13.56 val.)

Kaltinamosios advokatas Nerijus Ulčinas pageidavo, jog į kitą teismo posėdį būtų iškviesti policininkai, kurie dirbo incidento vietoje, kad jie paliudytų nukentėjusiųjų parodymus. Gynėjas taip pat panoro, kad dar kartą būtų apklausta S.Zubrickienė.

Tačiau prokurorui tai pasirodė nereikalinga, esą policininkai nieko nematė, o S.Zubrickienė buvo nuodugniai apklausta anksčiau.

Kito posėdžio metu bus apklausti liudytojai gydytojas Ramūnas Raugalas, ir į įvykio vietą iškviestas policininkas Mindaugas Černius. S.Zubreckienės nuspręsta dar kartą nekviesti.

Posėdis vyks kovo 16 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius