Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Dar viena gyvūno egzekucija: Vilniuje šuo išmestas iš 7 aukšto

Automobilio „Audi 80“ savininkas vakare pastebėjo, kad įlenktas jo automobilio stogas, o šalia guli negyvas šuo. Policijos požiūris: pradėtas tyrimas dėl turto sugadinimo...
S.Beniuko šunelis Ogis nuo šiol gyvens Vilniuje
Asociatyvinė iliustracija: kitoje žiaurumo istorijoje išgarsėjęs šunelis Ogis. / Animal.lt nuotr.

Po visų skandalų, susijusių su žiauriais poelgiais gyvūnų atžvilgiu, išvadas padarė ne visi.

Kaip ketvirtadienį praneša Vilniaus apskrities VPK, 2009 m. gruodžio 14 d. apie 22 val. Vilniuje, Prūsų gatvės 14-ojo namo kieme, stovinčio automobilio Audi 80 savininkas V.B. pastebėjo, kad įlenktas jo automobilio stogas, o šalia guli negyvas šuo.

Tą pačią dieną, įtariant, kad šuo galėjo būti išmestas pro namo langą, sostinės policijos antrajame komisariate (Vilniaus aps. VPK Vilniaus m. antrasis PK) pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 187 str. 1 dalį „Turto sunaikinimas ar sugadinimas“.

Šio straipsnio 1 dalis skelbia: „Tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą, – baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.“

Gruodžio 16 dieną 18 val. Vilniaus aps. VPK Vilniaus m. 2-ojo PK Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, įtarę šia nusikalstama veika, sulaikė ir uždarė į areštinę policijai jau žinomą A. B. (gim. 1972 m.), nuomojantį 7-ame aukšte esantį butą.

Neseniai Lietuvą ir dalį pasaulio sukrėtė istorija, kai šunelį Pipirą nuo tilto Kauno rajone numetė 22 metų Jurbarko rajono Seredžiaus miestelio gyventojas Svajūnas Beniukas. Jam skirta 8 mėnesių kalėjimo bausmė.

Naujienų portalui ir dienraščiui „15min“ inicijavus pilietinę akciją prieš keturkojų kankinimą, Seimo narė „darbietė“ Dangutė Mikutienė pasiūlė nustatyti, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, arba kankino gyvūną, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. Dabar galiojančiame kodekse numatyta, kad asmuo už žiaurų elgesį su gyvūnais gali būti įkalintas iki vienų metų, dažniausiai skiriama tik lygtinė bausmė. Seimas įstatymo projektui po pateikimo pritarė ir pradėjo jo svarstymo procedūrą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius