-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl girtumo iš darbo išėjęs teisėjas Zenonas Birštonas „užmarinavo“ laidotuvėmis virtusių vestuvių bylą

Vilniaus apygardos teismas niekaip negali pradėti iš naujo nagrinėti rezonansinės baudžiamosios bylos, kurioje Marjanas Belkevičius kaltinamas vestuvių naktį nužudęs savo įsūnį jaunikį.
Kaltinamąjį saugojo keturi konvojaus pareigūnai.
Kaltinamąjį nuolat saugo trys keturi konvojaus pareigūnai. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Byla dėl 2010-ųjų rugsėjį Didžiasalio kaimą (Vilniaus r.) ir visą Lietuvą sukrėtusios žmogžudystės (žr. susijusius straipsnius) Vilniaus apygardos teisme buvo beveik išnagrinėta, tačiau procesą sužlugdė girtas nuo laiptų nuvirtęs buvęs teisėjas Zenonas Birštonas.

Pagal galiojančią tvarką, pasikeitus bent vienam bylą nagrinėjančios kolegijos nariui, procesas turi prasidėti iš naujo.

Tačiau ir pirmadienį, kai bylos turėjo imtis naujos sudėties kolegija, procesas nepajudėjo. Mat vietoje pareigas praradusio teisėjo į Temidės tarnų trilulę paskirta teisėja Jūratė Damanskienė šiandien darbe nepasirodė.

„Teisėja Damanskienė susirgo ir neatėjo į darbą. Ji susirgo penktadienį, todėl nebuvo aišku, ar šiandien ji dirbs, ir negalėjome jūsų iš anksto įspėti, kad posėdžio nebus. O kitą teisėją pasikviesti nėra galimybės“, – susirinkusių bylos dalyvių ir iš Vilniaus rajono atvykusių liudytojų atsiprašinėjo naujuoju kolegijos pirmininku paskirtas teisėjas Stasys Punys.

kadras iš youtube.com/Zenonas Birštonas
Zenonas Birštonas

Nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta nužudytojo motina Kristina Belkevič ir kiti liudytojai nuogąstavo, kad per 8 mėnesius primiršo tragiškus įvykius, tad vargu ar galės smulkiai papasakoti visas nelaimės aplinkybes.

Kol teisėja J.Damanskienė serga, teismas net negalėjo suderinti kito posėdžio datos. Neatmetama, kad procesas pajudės tik rudenį.Kaltinamajam tuoktuvių šventės klostosi nesėkmingai. Prieš kelerius metus, pėsčiomis grįždamas iš kitų vestuvių, neblaivus Marjanas pakliuvo po automobiliu.

Vienintelis reikalas, kurį šį pirmadienį teisme pavyko sklandžiai sutvarkyti – suėmimo terminas kaltinamajam pratęstas dar 3 mėnesiams.

„Manau, sąlygos ir pagrindai, kuriems esant ši kardomoji priemonė buvo paskirta ir ne kartą pratęsta, neišnyko“, – kalbėjo bylą kuruojantis prokuroras Rolandas Imbrasas.

Pasiteiravus paties rusakalbio kaltinamojo nuomonės, šis nuolankiai tepasakė: „Teismo nuožiūra. Aš tik norėčiau, kad greičiau būtų teismas...“

Kaltinamąjį ginantis advokatas Vytautas Griežė pabrėžė, kad jo ginamasis nėra agresyvus žmogus, tokia nelemta situacija jo gyvenime susiklostė vienintelį kartą, tad laikyti M.Belkevičiaus už grotų – nebūtina. Juolab kad vyras skundžiasi silpna sveikata.

Beje, sūnų po vestuvių palaidojusi M.Belkevičiaus sugyventinė prasitarė, jog vyriškiui tai buvo ne pirmoji liūdnai pasibaigusi sutuoktuvių šventė. Prieš kelerius metus, pėsčiomis grįždamas iš vestuvių, neblaivus Marjanas pakliuvo po automobiliu.

Teismas pritarė prokuratūros pozicijai dėl griežčiausios kardomosios priemonės pratęsimo maksimaliai ilgam laikui – po gegužės 27-osios suėmimas bus pratęstas dar 3 mėnesiams.

Teisėjas S.Punys išdėstė tokios nutarties motyvus: suėmimo pagrindai neišnykę, įvykdytas sunkus nusikaltimas, jo pasekmės neatstatomos, kaltinamajam, jei įtarimai bus patvirtinti, gresia griežta bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius