-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 03 /11:46

Filipiniečio kavinės savininko sumušimu įtariamas Narkuša suimtas dviem savaitėms

Likus 15 minučių iki 48 val. sulaikymo termino pabaigos Vilniaus teismas paskelbė, kad kavinės savininko filipiniečio ir jo žmonos sumušimu įtariamas Trakų nusikalstamo pasaulio įžymybe vadinamas Stanislovas Narkevičius, pravarde Narkuša, suimamas.
Stanislovas Narkevičius teisme
Stanislovas Narkevičius teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prokuratūros prašymą antradienio rytą išnagrinėjęs Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nusprendė, kad Narkušą leidžiama suimti 14 dienų, suėmimo terminą skaičiuojant nuo liepos 1 d.

Savo sprendimą teismas paskelbė likus 15 minučių iki 48 val. laikino sulaikymo termino pabaigos. Stanislovas Narkevičius buvo sulaikytas sekmadienį 11 val.

Nei teismas, nei prokuratūros atstovė, nei įtariamojo advokatė situacijos ir vykstančio ikiteisminio tyrimo aplinkybių antradienį nekomentavo.

15min.lt jau skelbė, kad birželio 29 d. apie 21.30 val. Trakuose, Vytauto g., į kavinę užėjo grupė nepažįstamų asmenų, sumušė kavinės savininką Andy Hernandezą (gim. 1958 m.) bei kavinės direktorę Moniką Abraitytę (gim. 1973 m.). Netrukus užpuolikai pasišalino.

Sekmadienį, įtariant šiuo nusikaltimu, vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso 140 str., sulaikytas S.Narkevičius (gim. 1964 m.) buvo uždarytas į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Šį rasistiniu vadinamą nusikaltimą plačiai ir be užuolankų nušvietė Filipinų žiniasklaida. Įspūdį apie konfliktą Trakų kavinėje sustiprina ir paties nukentėjusiojo, buvusio karo korespondento A. Hernandezo filmuota medžiaga (žr. susijusį video). Tiesa, jau po pirmojo smūgio mobilusis iš kavinės savininko rankos iškrito, filipinietis neteko ir priekinio danties.

Filipinų ambasada Lietuvos užsienio reikalų ministerijai dėl šio įvykio atsiuntė notą.

VIDEO: Dviem savaitėms suimtas filipiniečio kavinės savininko sumušimu įtariamas Narkuša
VIDEO: Nufilmuota užpuolimo Trakuose pradžia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius