Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 23

Ignas Jomantas prieš Probacijos tarnybą: maža „milijonieriaus“ pergalė

Milijonieriumi save pristatinėjantis Klaipėdos rajono gyventojas Ignas Jomantas antradienį švenčia nedidelę pergalę teisme. Byla bus grąžinta žemesnės instancijos teismui. Pagarsėjusio vyro advokatas prašė neįkalinti I.Jomanto, o uždėti jam apykoję. Verslininkas atkreipė dėmesį negalėjęs dalyvauti teismo posėdyje, nes tuo metu buvo sulaikytas.
I.Jomanto istorija teisme nesibaigia
I.Jomanto istorija teisme nesibaigia / 15min.lt/Asmeninio albumo nuotr.

Kovo viduryje Probacijos tarnyba kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą. Įvertinusi, kad 33-ejų I.Jomantas nesilaiko lygtinio paleidimo taisyklių, tarnyba prašė vyrą įkalinti.

Dar 2022-aisiais pagarsėjęs „milijonierius“, drauge su bičiuliu, buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme už apgaulingą apskaitą ir neteisėtą ginklo laikymą.

Teismas jam skyrė 1 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, vykdymą atidedant porai metų.

Asmeninio albumo nuotr./Ignas Jomantas
Asmeninio albumo nuotr./Ignas Jomantas

Į Probacijos tarnybos įskaitą I.Jomantas pateko 2023-ųjų sausį. Per dvejus metus jis turėjo elgtis nepriekaištingai, dalyvauti elgesio korekcijos programoje, neišvykti iš gyvenamosios savivaldybės be leidimo.

Probacijos tarnybos darbuotojai surinko gausybę duomenų, kaip verslininkas pažeidinėjo taisykles, ir kreipėsi į teismą su prašymu įkalinti vyrą. Klaipėdos apylinkės teismas kovo 22-ąją tokį prašymą tenkino.

Milijonieriumi prisistatančio vyro advokatas Aleksandras Višnevskis ir 15min teigė, kad nuosprendis priimtas „neįvertinus visų objektyvių aplinkybių“.

Skunde nurodoma, kad I.Jomantas iš tiesų padarė kelis administracinius nusižengimus, tačiau „dėl suklydimo“. Taip pat aiškinama, kad „įvyko nesusipratimas“, kodėl šis nebendradarbiavo su Probacijos tarnyba.

„Spjovė“ ant taisyklių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius