-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jonaviškiui už sugyventinės nužudymą – 13 metų nelaisvės

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 39 m. Jonavos rajono gyventojui R.J., kuris pripažintas kaltu dėl savo šeimos narės – sugyventinės nužudymo. Jam paskirta 13 metų laisvės atėmimo bausmė.
Antrankiai
Antrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaltinamasis nuteistas už tai, kad 2010 m. balandžio 11 d. šeimyninio konflikto su sugyventine metu, tyčia jai sudavė delnu ne mažiau kaip du smūgius į galvą. Nuo smūgio į veidą nukentėjusioji atsitrenkė galva į durų staktą. Smūgis sukėlė kraujosrūvas dešinio smilkinio, kaktos, momens minkštuosiuose audiniuose. Dėl kraujo išsiliejimo po kietuoju galvos smegenų dangalu nukentėjusioji mirė.

R.J. dėl jam inkriminuojamos nusikalstamos veikos padarymo neprisipažino, nurodė, kad su nukentėjusiąja kartu gyveno apie pusantrų metų, dažnai konfliktuodavo, bardavosi. Jis paaiškino, kad išgertuvių metu sudavė nukentėjusiajai delnu į veidą, grįžus namo, sugyventinei toliau priekaištaujant, dar sudavė delnu į veidą ir tada nukentėjusioji trenkėsi galva į durų staktą.

Įvykio liudytojai patvirtino, kad minėtą dieną kaltinamasis ir nukentėjusioji konfliktavo, barėsi virtuvėje, sugyventinis jai sudavė delnu į veidą.

Kauno apygardos teismas, įvertinęs visus byloje surinktus įrodymus, kaltinamąjį R.J. pripažino kaltu ir paskyrė 13 metų laisvės atėmimo bausmę. Bausmę paskirta atlikti pataisos namuose. Teismas taip pat priteisė iš R.J. atlyginti 100 tūkst. Lt neturtinę ir turtinę 2 tūkst. Lt žalą nužudytosios moters dukrai. Nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius