-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 15 /14:08

Mirusio kūdikio tėvas Egidijus Drėzas: „Prokurorai man patvirtino, kad medikų išvados – niekinės“

Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus įsakymu sudaryta komisija nusprendė, kad pernai balandį ligoninėje mirusio 11 mėnesių berniuko D.D. mirties priežastis nėra per didelė kalio chlorido dozė. Kūdikio tėvas Egidijus Drėzas 15min.lt teigė, kad išvados – niekinės. „Skelbia kažkokias išvadas po metų, jos – iš oro, gal orų kaita juos taip paveikė?“ – piktinosi jis.
Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Rita Banevičienė.
Kauno klinikinė ligoninė
Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Rita Banevičienė.
Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Rita Banevičienė.

Spaudos konferencijos metu su žurnalistais bendravo Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Rita Banevičienė, pristačiusi ligoninės komisijos išvadas, kurios nesutampa su lapkritį pateiktomis medicinos ekspertų išvadomis. Gydytoja teigia, kad vienareikšmiškai atsakyti į klausimą, kodėl mirė mažylis, kol kas neįmanoma.

„Tėvų skausmas yra suprantamas. Tyrimas užsitęsė ilgai. Bet dar blogesnė nežinia, kurioje buvo ne tik tėvai, bet ir visas personalas, visuomenė. Komisija buvo objektyvi ir siekė ne išvengti atsakomybės, o nustatyti kūdikio mirties priežastis. Buvo nagrinėjamos visos galimos mažylio mirties priežastys. Tačiau vienareikšmio atsakymo komisija pateikti negali. Faktų apie galimą mirties priežastį nuo kalio chlorido ji neturi“, – sakė gydytoja.

„Komisija nustatė, kad duomenų, patvirtinančių ūminę intraveninę intoksikaciją kalio chlorido tirpalu pacientui, nėra. Lietuvos Respublikos pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymas draudžia detalesnės informacijos pateikimą“, – teigiama ir ligoninės pranešime spaudai.

Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Rita Banevičienė.
Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Rita Banevičienė.

„Kadangi mirties priežastis lieka neaiški, mes kreipėmės į vadovą ir rekomenduojame inicijuoti mažylio mirties atvejo svarstymą platesniame specialistų rate. Tiek, kiek šį atvejį galima įvertinti šiuolaikinės medicinos mokslo lygiu. Mes siekiame susitikti su kūdikio tėvais, paaiškinti savo argumentus. <...> Paaiškinti, ką mes siekiame toliau daryti“, – sakė R.Banevičienė.

Ligoninė teigia ne vieną kartą  pareiškusi apgailestavimą dėl D.D. mirties, bet detaliau komentuoti įvykio neturi jokios teisės, kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

Nekvestionuoja specialistų išvadų, bet... mano, kad buvo įvertintos ne visos aplinkybės

Lapkričio mėnesį medicinos ekspertai spėjimą, kad berniuko mirties priežastis – per didelė kalio chlorido koncentracija kraujyje, patvirtino. Įtariama, kad slaugytoja galėjo sumaišyti vaistus. Moteris tvirtina suleidusi gliukozės tirpalą.

„Mes nekvestionuojame specialistų išvadų, bet jas nagrinėjame ir manome, kad jos padarytos neįvertinus aplinkybių visumos, kad jose yra prieštaravimų medicininiams dokumentams, kuriuos turi ligoninė“, – teigė R.Banevičienė.

Tėvas: Prokurorai man patvirtino, kad išvados – niekinės

Vaiką palaidojęs E.Drėzas 15min.lt sakė nesuprantantis ligoninės veiksmų.

„Visų pirmiausia, tai – ne išvados, o jų nuomonė. Jie neturėjo teisinio pagrindo rašyti išvadas, nes tokius tyrimus atlieka teismo medicinos ekspertai. Lapkričio mėnesį jau girdėjome, kad mano vaikelis mirė dėl sumaišytų vaistų. Aš nesuprantu, kaip jie sugebėjo po metų daryti dar kažkokias išvadas?“ – piktinosi jis.

Pašnekovas priminė, kad praėjus maždaug mėnesiui po įvykio ligoninė buvo sudariusi komisiją ir pateikusi išvadas, kuriose buvo rašoma, jog mirties priežastis gali paaiškėti atlikus išsamų teismo medicinos ekspertizės tyrimą.

„Jie ne tik ligoninėje nesusitvarko, bet ir savo dokumentuose nesusigaudo“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar bandys užprotestuoti šias išvadas, E.Drėzas teigė, kad jam to daryti nereikia. Anot jo, tai, kad ligoninės išvados yra niekinės, jam patvirtino ir prokurorai.

15min.lt primena, kad kūdikis mirė balandžio 6 d. Kauno klinikinėje ligoninėje. Netrukus penkiolikai parų buvo suimta slaugytoja Valdareza Beleškienė, kuri, kaip įtariama, galėjo sumaišyti vaistus. 

„Tai – pirmas žingsnis teisingumo link. Šiandien pateiktos išvados sako, kad balandžio 6-ąją mano vaikelis mirė nuo mirtinos kalio dozės, kai buvo sumaišyti vaistai. Po jo mirties išsakytus ligoninės vadovų žodžius vertinu kaip mano ir mano šeimos šmeižtą (ligoninės vadovai teigė, kad vaikas buvo atvežtas labai išsekęs, – red. past.). Baigus ikiteisminį tyrimą, byla keliaus į teismą. Vėliau spręsime, kaip toliau elgtis“, – sakė mirusio kūdikio tėvas Egidijus Drėzas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius