-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policijai įkliuvo automobilių vagys, tarp kurių yra ir nepilnametis

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus (APGTS) pareigūnai po pusmetį trukusios operacijos sulaikė du su nusikalstamu pasauliu siejamus asmenis, kurie pagrobė 18 tūkst. litų vertės automobilį. Rugpjūčio pabaigoje buvo sulaikyti ir dar du automobilių vagystėmis įtariami asmenys, iš kurių vienas nepilnametis.
Operacijos metu rastas, kaip įtariama, vogtas automobilis
Operacijos metu rastas, kaip įtariama, vogtas automobilis / Kauno policijos nuotr.

Rugsėjo 2 dieną policija gavo pranešimą, kad iš Baltų pr. pavogtas 2000 metų laidos automobilis „VW GOLF“. Po pusantros paros APGTS pareigūnai privataus namo Tauragės g. kieme rado pradėtą ardyti minėtą automobilį ir sulaikė šiuo nusikaltimų įtariamus du asmenis. Iki šiol neteistiems M.B. (20 m.) ir S.P. (20 m.) pareikšti įtarimai dėl vagystės (LR BPK 178 str. 2 d.), už ką baudžiama lasivės atėmimu iki šešerių metų.

Kauno policijos nuotr./Ardomas vogtas automobilis
Kauno policijos nuotr./Ardomas vogtas automobilis

M.B. skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, o S.P. - įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Pareigūnai įtaria, kad šie asmenys gali būti susiję ir su kitomis ankščiau įvykdytomis automobilių vagystėmis.

Rugpjūčio 31 ir rugsėjo 1 dienomis APGTS pareigūnai sulaikė dar du asmenis, įtariamus automobilių vagystėmis: nepilnametį (14 m.) ir dvidešimtmetį E. V. Abu įtariami rugpjūčio 30 d. pagrobę svetimą turtą - automobilį „Audi 80“, stovėjusį Kuršių g. 44, Kaune. 1987 metų laidos automobilį jo savininkas įvertino 1500 litų. Dėl šio nusikaltimo abiems pareikšti įtarimai (LR BK 178 str. 2 d.), nepilnamečiui skirta kardomoji priemonė – periodiškai registruotis policijos įstaigoje, o E.V. suimtas 10 dienų.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai turi duomenų, kad šie du asmenys per savaitę pagrobė 7 automobilius. Vienas jų buvo rastas sudegintas kelio Kaunas –Alytus 55 km., o kiti automobiliai rasti Kaune ar Kauno rajone apgadinti, su įsilaužimo pėdsakais.

Pasak APGTS viršininko Giedriaus Sklado, šiais metais per tą patį laikotarpį užregistruota daugiau automobilių vagysčių nei pernai, ir tai gal būti siejama su sudėtinga šalies ekonomine situacija, su iš įkalinimo įstaigų paleistais asmenimis ar iš užsienio sugrįžtančiais nusikalstamo pasaulio atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius