Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajone į tvenkinį išsiliejo teršalai – naftos produktai (nuotraukos)

Ringauduose, Žalgirio gatvėje, esančiame tvenkinyje sekmadienį vakare pastebėti teršalai. Pirminiais duomenimis, į vandens telkinį naftos produktai pasklido per lietaus kanalizacijos vamzdį. Teršėjas kol kas nežinomas. Dar nenustatyta ir gamtai padaryta žala.
Kauno uoste
Apsauginiai bonai padeda apsaugoti vandens telkinį nuo į aplinką sklindančių teršalų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min.lt sakė įvykio vietoje iki tamsos darbavęsi Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai, vietos gyventojai tvenkinyje teršalus pastebėjo sekmadienį vakare, apie 18 val. Nuvykę į nurodytą vietą ugniagesiai, aplinkos apsaugos bei civilinės saugos specialistai rado 300 kv. metrų plote išsiliejusius naftos produktus. Dalį jų ugniagesiams pavyko surinkti, kiti – prasklaidyti. Kadangi teršalai į vandens telkinį toliau sunkėsi, o tęsti gelbėjimo darbus tamsoje nebuvo galimybių, nelaimės vietoje nakčiai palikti du apsauginiai bonai, kurie pristabdys teršalų plitimą.

Ryte nelaimės vietoje darbą ketina pratęsti ne tik ugniagesiai gelbėtojai, bet ir civilinės saugos bei gamtosaugos specialistai. Paimti teršalų mėginiai pirmadienį bus perduoti laboratorijai. Taip pat bus įvertinta gamtai padaryta žala, ieškoma teršalų šaltinio ir nelaimės kaltininko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius